Huzurevi sakinlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı

Edirne'de Huzurevi'nde kalan yaşlılar tarafından hazırlanan sergi törenle açıldı.

Huzurevi sakinlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Yaşlılar Haftası dolayısıyla Merkez ve Uzunköprü ilçesinde bulunan Huzurevi’nde kalan yaşlıların hazırladığı ürünler sergilendi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Merkez Huzurevi ve Uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk ile Çağlanur Uçar Huzurevi Müdürlüğü bünyesinde hizmet alan yaşlılar tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin yer aldığı sergi törenle açıldı.

Ahşap boyama, takı tasarımı, çeşitli süsler ve geri dönüşüm malzemeleri ile hazırlanan ve el emeği ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulması için görücüye çıkarıldı. Yoğun ilgi gören serginin açılışına katılan Edirne Valisi Yunus Sezer’in eşi Canan Sezer de huzurevi sakinleri ile sohbet el emeği ürünler hakkında bilgi aldı.

Kentte 18-24 Mart Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde huzurevinde kalan yaşlılar tarafından hazırlanan ürünler sergilenerek satışa çıktı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç, yaşlıların birçok ürünü geri dönüşüm malzemesinden yaptığını ve tasarlanan ürünlerin hem sergilendiğini hem de satışa sunulduğunu belirtti.

Geri dönüşüme katkı sağladıklarını dile getiren 68 yaşındaki Emekli Öğretmen Sevgi Pazar, “eski tepsilerden dal parçasına kadar bulduğumuz her şeyi değerlendiriyoruz. Mesela geçen sene huzurevinde bulunan asma ağacının kurumuş dallarını bile değerlendirdik. Her şey bizim için çok kıymetli. Yün parçalarından kazaklar örüyoruz, kalan kırpıntılarla pano yapıyoruz. Plastik şişeleri bile kullanıyoruz. Dünya çöplük haline geldi biz de geri dönüşüme katkı sağlamaya çalışıyoruz. Gençlere örnek olmayı amaçlıyoruz. Hiçbir şeyin israf olmasını istemiyoruz.” Dedi.

Açılışa Edirne Valisi Yunus Sezer'in Eşi Canan Sezer, Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç, Edirne Merkez Huzurevi Müdürü İbrahim Irmak, Edirne'de Barınan Yaşlıları Koruma ve İhtiyaçlarını Karşılama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ersaçmış, Süleybe-Şefik Öztürk Huzurevi Müdür Vekili Esra Yıldız ve yaşlı temsilcileri katıldı.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ