Hükümet zincir marketlerin oyunlarına dur dedi

Resmi Gazete'de yayımlanan Ticaret Bakanlığı yönetmeliğine göre zincir marketlerin satışa sunduğu ürünleri bakanlık sistemine aktaracak.

Hükümet zincir marketlerin oyunlarına dur dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Ticaret Bakanlığı yönetmeliğine göre, zincir marketler satışa sunulacak ürünleri bakanlığın veri sistemine yükleyecek. Bu sayede haksız kazancın önleneceği ve gıda enflasyonundaki köpüğün kalkacağı bekleniyor.

Açıklama Resmi Gazete’de yayımlandı. Zincir mağazaların satışa sundukları ürünlere ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı'nın sitesine aktarılmasına karar verildi.

Zincir marketlere yönelik yapılan düzenlemeyle, şube sayısı 200’den fazla olan zincir marketler, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlü olacak. Yapılan açıklamada ayrıca; “Zincir marketler tarafından sisteme yüklenen verilerin kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilecek” ifadeleri de yer aldı.

Son günlerde zincir marketlerdeki fiyatların tüketiciler tarafından yoğun tepki alması üzerine yeni bir uygulamaya geçildi. Vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler sonucunda harekete geçen kurumlar zincir marketlere yönelik denetimlerini artırmıştı. Son olarak Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bundan böyle zincir marketler satışa sunulan ürünlerin verilerini Ticaret Bakanlığı’nın önceden belirlediği siteme yükleyecek.

Uygulama ile tüketiciler en uygun fiyatla satılan ürünlerin hangi markete satıldığını ve stok durumlarını öğrenebilecek. Ayrıca bu uygulama ile fahiş fiyatlı ürün satışının da önüne geçilmesi hedefleniyor. Ürünlerin etiket fiyatı ile kasada oluşan fiyat farkları da bu uygulama ile son bulacak

HABER MERKEZİ