• Haberler
  • Edirne
  • Her gün yaşanan ulaşım sorunları vatandaşı çileden çıkarıyor

Her gün yaşanan ulaşım sorunları vatandaşı çileden çıkarıyor

Edirne'de şehir içi ulaşımın sağlandığı Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS)'da sefer sayılarının az olması ve özellikle işe gidiş ve çıkış saatlerinde duraklarda oluşan yoğunluk vatandaşları çileden çıkarıyor.  

Her gün yaşanan ulaşım sorunları vatandaşı çileden çıkarıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de şehir içi ulaşım hizmeti veren Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'nde (ETUS) otobüslerin geç kalması, şoförlerin tavırları, seferlerin azlığı nedeniyle yaşanan olumsuzluklara tepkiler çığ gibi büyüyor. Vatandaşlar bu duruma bir çözüm bulunmasını ve turizm şehri olarak anılan Edirne'de artık halk otobüsü belediye gibi hizmetlerin gelmesi gerektiğini savunuyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden aşırı sıcaklıklarla mücadele eden vatandaşlar öte yandan ise, üst üste paket istifi yolculuk ve sefer sayılarının az olmasından yakınıyor. Özellikle işe gidiş ve akşam işten çıkış saatlerinde duraklarda yığılma olduğunu belirten vatandaşlar, kalabalık da olsa eve ya da işe yetişmek için yer olmasa dahi o kadar paraya rağmen ayakta balık istifi yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

"Artık halk otobüsünün çıkmasını istiyoruz"

İş çıkış saatinde durakta toplu ulaşımın sağlandığı ETUS'un gelmesini beklediklerini ve her gece bu eziyeti çektiklerini söyleyen vatandaşlardan Hatice Okay, "Minibüsler çok seyrek geçiyor. 50 dakikada bir geçiyor. Özellikle akşam iş çıkış saatlerinde duraklarda çok yoğunluk oluyor.Her gece bu yoğunluğu çekiyoruz. Birçok sürücü tam o yoğun saatte paydos edip evine gidiyor. Daha sık geçmesini ve seferlerin arttırılmasını istiyoruz. Ayrıca artık halk otobüsünün çıkmasını istiyoruz. Halk otobüsü olmayan tek iliz. Zaten üst üste yolculuk yapıyoruz. Öğrenciler de gelmeye başlayınca bu kalabalık daha da artacak. Alternatif olması lazım. Halk otobüsü için söz verilmişti ama hiç bir çalışma olmadı" ifadelerine yer verdi.

Kavurucu sıcak karşısında sabırla otobüsün gelmesini bekleyen vatandaşlar, "Her gece aynı çileyi çekiyoruz, hem hizmet yok, hem bazı şoförler çok kaba davranıyor hem de saatlerce duraklarda bekliyoruz. Bu duruma ne zaman çözüm bulunacak çok merak ediyoruz" dedi.

 

HABER MERKEZİ