• Haberler
  • Edirne
  • Hemşireler Haftası ve Ebeler Günü törenle kutlandı

Hemşireler Haftası ve Ebeler Günü törenle kutlandı

​​​​​​​Edirne'de, Hemşireler Haftası ve Ebeler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Hemşireler Haftası ve Ebeler Günü törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de, Hemşireler Haftası ve Ebeler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Edirne'de, Hemşireler Haftası ve Ebeler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Çelek sunumu ile başlayan tören bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Edirne Sağlık Müdürü İshak Yıldırım, ebe ve hemşirelerin fedakarca çalışarak sağlık hizmeti verdiğini belirtti.

Hemşirelerin ve ebelerin gününü kutlayan Yıldırım, “İlk hemşirelik uygulamalarının bin 200’lü yıllarda yapıldı. Sevgili çalışma arkadaşlarımız, Bizim sağlık sistemimizde ebelerimiz ve hemşirelerimizin yapmış oldukları özverili ve çok değerli çalışmalar, tüm emeklerimizin görülmesine, hastalarımızın memnun olmasına ve şifaya kavuşmasına vesile oluyor. Her biriniz tek tek bizim sağlık ordumuzun sultanısınız. İyi ki varsınız. Gününüzü kutluyorum.” Dedi.

Bu yıl Hemşireler Haftası'nın "Hemşirelerimiz Geleceğimiz" teması ile kutlandığını belirten Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melahat Akgün Kostak ise2024 yılı hemşirelik haftasının ‘Hemşirelerimiz Geleceğimiz Bakımın Ekonomik Gücü’ alt teması ile kutlandığını ve kampanyalar düzenlendiğini aktardı.

Kostak, Hemşirelik, sağlık hizmetlerinin omurgası olmasına rağmen, finansal kısıtlamalarla, mesleğin toplumsal ve sosyal değeri açısından sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve tema ile bu yıl, hemşireliğe yapılacak yatırımların mesleğe nasıl önemli ekonomik ve toplumsal faydalar sağlayabileceğinin amaçlandığını söyledi.

Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ