HEMŞİRELER GÜNÜ ÇELENK TÖRENİYLE KUTLANDI

Edirne'de 12 Mayıs Ebeler ve Hemşireler Günü kapsamında Atatürk Anıtı'nda çelenk töreni düzenlendi. Törende konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özgül Erol, salgın sürecinde sağlığın her şeyden önemli olduğunu öğrendiklerini ve sağlık çalışanlarına da ne kadar ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha gördüklerini ifade etti.

HEMŞİRELER GÜNÜ ÇELENK TÖRENİYLE KUTLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Çelenk sunumu ile başlayan törende bando eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

'Hemşirelik mesleğinin temel odağı her zaman insandır'

Hemşirelik mesleğinin felsefesinin; sevgi, yardım ve bakıma dayalı hizmet ile temel odağı her zaman insan olduğunu aktaran İl Sağlık Müdür Vekili Ali Fatih Selvi, 'Sevgi ve özverinin adı olan hemşire arkadaşlarımın, güçlü hemşirelerin yetişmesine katkı sunan değerli akademisyen hemşirelerin ve geleceğin teminatı olan sevgili hemşirelik öğrencilerinin  '12 Mayıs Dünya Hemşireler' günü ve Hemşirelik Haftasını tebrik ediyorum.' Dedi.

'Sağlık çalışanları ayrı bir yere sahiptir.'

Pandemi sürecinde sağlığın her şeyden daha önemli ve değerli olduğunu bizzat yaşayarak öğrendiğimizi vurgulayan Prof. Dr. Özgül Erol,' Sağlığımızı sürdürmek ve yeniden kazanmak için de sağlık çalışanlarına ne kadar çok ihtiyaç duyduğumuzu gördük ve yaşadık. İnsan sağlığı ile uğraşan meslekler arasında olan hemşireler ve ebeler hayatın her döneminde hasta ve yakınları ile 7 gün 24 saat birlikte olan sağlık profesyonelleri olarak ayrı bir yere sahiptir.'İfadelerine yer verdi.

Düzenlenen törene sağlık yöneticileri, hemşireler, ebeler ve hemşirelik öğrencileri katıldı. Tören konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.