Hazırlıklar yapıldı, geniş güvenlik önlemi alındı

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi ziyaret ve çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdiki durağı Edirne oldu. Erdoğan'ın ziyareti öncesi hazırlıklar yapıldı ve geniş güvenlik önlemi alındı.

Hazırlıklar yapıldı, geniş güvenlik önlemi alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim çalışmaları çerçevesinde aralıksız olarak ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdiki durağı Edirne oldu. Selimiye Meydanı'nda Edirnelilerle buluşacak Erdoğan'ın gelişi öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı ve geniş güvenlik önlemi alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Selimiye Meydanı’nda yapacağı miting nedeniyle önlem alan polis ekipleri, kendin çeşitli noktalarında görev aldı. Bölgelerden çok sayıda ekip miting alanına sevk edildi.  

Mitingin yapılacak Selimiye Meydanı’nın çevresindeki yollar trafiğe kapatılırken, bariyerlerle güvenlik alanları ve geçiş noktaları oluşturuldu. Alana girmek isteyenler, üst araması yapıldıktan sonra içeriye alındı.

Güzergâh boyunca güvenlik tedbir de alan polis ekipleri adeta bölgede kuş uçurtmadı. Saraçlar Caddesi’nin girişinde oluşturulan miting alanına giriş noktasında vatandaşlar üst aramasını yaptırdıktan sonra geçiş yaptı. Çevre illerden gelen takviye kolluk kuvvetleri ile kentin işlek noktalarında polis ekiplerince devriye faaliyeti yürütüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alana gelişinden önce köpeklerle ve teknolojik cihazlarla bomba kontrolü gerçekleştirildi.

Barış Karapaça