Hayat Boyu Öğrenme Dayanışması
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Belediyesi, Edirne İl Müftülüğü, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi arasında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün işbirliği yapılabilecek kurumlarla alakalı maddesinde yapılan değişiklik nedeniyle protokol imzalanarak kamu kurum ve kuruluşları arasındaki dayanışmaya dikkat çekildi.
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün işbirliği yapılabilecek kurumlarla alakalı maddesinde yapılan değişiklik nedeniyle Edirne'deki kamu kurum ve kuruluşlarla protokol imzaladı. İmza törenine Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk ile Müdürlüğümüz Hayat Boyu Öğrenme Hizmetleri Birimi Şube Müdürü Tülay Aydın katıldılar. Arda Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, imza töreninin Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün işbirliği yapılabilecek kurumlarla alakalı maddesinde yapılan değişiklik nedeniyle düzenlendiğini belirterek; '2017-2018 eğitim öğretim yılını yeni bitirmemiz hasebiyle 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı açacağımız kurslar ve yapacağımız faaliyetlerle alakalı kamu kurum ve kuruluşlarımızla bir protokol imzası gerçekleştireceğiz' ifadelerine yer verdi. Edirne Belediyesi, Edirne İl Müftülüğü, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi ile protokol imzalanacağını söyleyen Cırıt; 'Bu protokolü bugün imzalayacağız. Bu protokolü imzaladıktan sonra da bizler, bu çalışmaların planlamasını yapacağız. Yapmış olduğumuz plana göre de dönem içerisinde de bu kurslarımızı mahallelerde, sokaklarda, okullarımızda veya bize talepte bulunulan herhangi bir yerde 10 kişilik gruplar içerisinde açacağız' dedi.
'Mevcut sayı 10 olmalı'
Cırıt, konuşmasında kursiyer sayısına dikkat çekerek; 'Sadece Okuma Yazma Kurslarımız bir kişi dahi olsa açabiliyoruz. Ama diğer kurslarımızda 10 mevcudumuzu tutturmamız lazım. Bu, yapılan en büyük faaliyetlerden biridir. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber ortak çalışması, geçen yıl yaklaşık 20 bine yakın öğrencimiz vardı. 15 bin öğrencimize mesleki eğitim verdik. El sanatları, Edirnekari, seramik, Kur'an-ı Kerim ve okuma yazma kursları, resim, hat, dikiş, giyim gibi kurslar, bu programın içerisindedir' sözlerine yer verdi.
'Her kesime ulaştırmalıyız'
Her kamu kuruluşunun hitap ettiği bir kesim olduğunu söyleyen Cırıt; 'Eğitimi bir bütün olarak düşünürsek her kesime bu eğitimi ulaştırmak için bir çaba sarf etmemiz lazım. Tek başımıza bunu yapabilir miyiz? Hayır. Kamu kurumu ve kuruluşlarının idari amirlerimizle bu işi hep beraber yapacağız. Toplumda eğitilmeyen, sıkıntı kabul ettiğimiz konularda sıkıntısına çare bulmadığımız insan kalmaması için uğraşacağız' dedi.
'Hedef tüm Edirne'
Eğitimin sıfır yaşından başlayarak insan hayatının elverdiği kadar devam ettiğini belirten Cırıt; 'Böyle bir eğitimde bir sınır koyamazsınız. Biz, geçen yıl 20 bin kursiyerimize hizmet verdik. Bu yıl 30 bin kursiyerimiz olsun isteriz. 40 bin veya 100 bin kursiyerimiz olsun. Bu talebi de karşılayabiliriz. Elimizde usta öğreticilerimiz, öğretmenlerimiz var. Sıkıntıya düştüğümüz yerde Trakya Üniversite'miz bize yardımcı oluyor. Hep beraber olduğumuz için tamamen toplumun yönlenmesi ve iyi bir eğitim alarak katmanlarının daha iyi bir noktaya gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Bunun için bir sınırımız yok. Sınırımız en uç noktadır. Merkezde 160 bin nüfusumuz varsa, amacımız 160 bin kişiye ulaşabilmektir. Edirne genelinde 400 bin nüfusumuz varsa, amacımız bu nüfusa ulaşabilmektir. Aynı faaliyetler ilçelerimizde de devam edecek' ifadelerine yer verdi.
'İşbirliğimiz artarak sürmeli'
Cırıt'ın konuşmasının ardından bir konuşma da İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan yaptı. Dr. Kalkan, Hayat Boyu Öğrenme kavramının çok değerli olduğunu söyleyerek;'Milli Eğitim Bakanlığı'mızın bünyesinde ortak çalışmalarımız için davet edilmemiz de son derece anlamlı ve önemlidir. Bu konuda hem Milli Eğitim Bakanlığı'mıza hem de il müdürlüğümüze saygılarımızı sunuyoruz. Bu işbirliklerin ilimiz yararına artarak sürmesini çok değerli görüyoruz. Beşikten mezara kadar öğrenme diye bir inancın, kültürün mensupları olmamız, öğrenmenin zirvesine de gelseniz bıraktığınız anda başladığınız yere yeniden dönüyorsunuz. Hayat Boyu Öğrenme kavramının gündemimize sokulması, bizimle beraber yaşar hale getirilmesi, bütün alanlara yayılması konusunda çok teşekkür ediyorum' dedi.
'Balkanlara da gidecektir'
Dr. Kalkan'ın konuşmasının ardından bir konuşma da İl Müftüsü Emrullah Üzüm yaptı. Üzüm, konuşmasında Edirne'nin Balkanların merkezi konumunda olduğunu söyleyerek; 'Edirne'de yapılan bu çeşit çalışmalar mutlaka Balkanlara da gidecektir. Orada da çok faydalı olacaktır. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Batı toplumlarının bir özelliği; bütün kurumların birbirleriyle entegre çalışmasıdır. Gelişmiş toplumların en karakteristik özelliği budur. Hiçbir kurum ayrı çalışmaz. Topluma hizmet amacıyla hep beraber hareket ederler. Türkiye de gelişmekte olan bir toplumdur. Bu birliktelik devletimize ve milletimize çok olumlu yansıyacaktır' sözlerine yer verdi.
'Beraber adım atmaya devam'
Toplantıda son konuşmayı ise Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan yaptı. İşcan, konuşmasında Edirne Belediyesi'nin çok sayıda kurs düzenlediğini belirterek; 'Hayat Boyu Öğrenme programına öğrenci bazında en büyük katkıyı bizim verdiğimizi söyleyebilirim. Her zaman sizlerle beraber adım atmaya devam edeceğiz' dedi. Konuşmaların ardından işbirliği protokollerine imzalar atılırken; Edirne Belediye Başkanlığı ile mesleki, sosyal, kültürel ve sportif kursların açılması; Trakya Üniversitesi ile mesleki, sosyal, kültürel ve sportif kursların açılması; Edirne İl Müftülüğü ile okuma yazma kursları, personele yönelik 4-6 yaş grubu sertifika programı ve çeşitli sertifika programlarının ve meslek edindirme kurslarının açılması; Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile mesleki, sosyal, kültürel ve sportif kursların açılması; Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile mesleki, sosyal, kültürel ve sportif kursların açılması; Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ile sağlık personeli gelişim kursları açılması, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık tesislerinde yatan ve ayaktan başvuran hastalara gelişim kursları açılması konularında işbirliği protokolleri imzalandı.
Bakmadan Geçme

Demokrasi, Adelet ve Direnişin İzleri Panelde Konuşuldu

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Çakmak Şanlıurfa'ya uğurlandı

Orman Yangınlarına Karşı Dikkatli Olun Çağrısı

Su patlağı krizi çözülemiyor

Edirne'de kaybolan engelli kişi Tekirdağ'da bulundu

Uzunköprü'de yüksek sesle müzik dinleyen sürücülere ceza uygulandı