Havsa Spor Sosyal Tesisi açıldı

Havsa Spor Sosyal Tesisi düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, çocukları ve gençleri spor ile büyüterek daha güzel bir ortam sağlayacak tesisin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Havsa Spor Sosyal Tesisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapımı tamamlanan Havsa Spor Sosyal Tesisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, çocukları ve gençleri spor ile büyüterek daha güzel bir ortam sağlayacak tesisin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Balkan, tesisin yapım aşamasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Gençliğinde Havsa Spor’da futbol oynadığını dile getiren Balkan, “Çocukluğu ve gençliği Havsa'da geçmiş, Havsa Spor'da oynamış, Havsa Spor'u, Yeni Mahalle Spor'u, Osmanlı Sporu  amatör liglerde ilgi ile takip etmiş, her hafta sonu gelse de maç izlesem diye sabırsızlanmış, köyler arası halı saha turnuvalarında heyecanlanmış bir kardeşinizim. Bu maçlarda  Kuzuculu Macar Mehmet'i, rahmetli Öskan Yazıcı'yı, Tamer Görgün'ü, Özcan Sönmez'i, Ufuk Güven'i, Hakan Çoban'ı, Aytaç Çekin'i, Ufuk Acal'ı, Mesut Öztürk'ü, Arda Baş'ı, Taner Baş'ı, Cihan Çığla'yı, Mustafa Fidan'ı, Serhat Diner'i izlemiş ve bir çoğu ile aynı takımda kısa bir süre de olsa birlikte oynama şansını yakalamıştım. Büyüklerimin futbol anılarını dinleyerek büyüdük.” Şeklinde konuştu.

Tesisin yapım aşamasından bahseden Balkan, 3 yıl önce Havsa Spor’da görevli 3 hocaya hayal ettiği tesisi anlattığını aktardı. Plan ve projelerin günden güne ilerlediği ifade eden Balkan, yeniden kurulan Havsa Sporun ilk senesinde büyük bir başarı gösterdiğini ve ligde 2. olarak amatör lige yükseldiğini hatırlattı.

Altyapı çalışmalarında da istenilen ilerlemeyi başardıklarına değinen Balkan, “Altyapımızda da beklediğimiz ilerleymeyi sağladık. Gün itibarı ile yaklaşık 100 Havsalı çocuğumuza altyapılarımızda hizmet ediyoruz. Bu çocuklarımız ile geçen yıl U-13 ve U-16 liglerine katıldık. Bu yıl ise U-11 den U1-18 e kadar 5 ayrı yaş gurubunda çocuklarımız altyapı liglerinde mücadele veriyorlar. Edirne çapında yaşıtları ile rekabet ederek kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar. İnşallah bu yıl altyapımızdan yetişen ilk çocuklarımız Havsa Spor formasını amatör liglerde giymeye başlayacak. Hedefimiz 4-5 sene içerisinde tüm takımı, altyapımızdan yetişen bu Havsalı çocuklarımıza emanet edeceğiz.” Dedi.

Çocukların gelişimine katkıda bulunmak istediklerini belirten Balkan, onları spor ile eğiterek daha iyi imkanlarla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Tesisin 4 soyunma odası, duş, malzeme ve çamaşır odası, kafeterya, sosyal tesis ve yönetim odasından oluştuğunu ifade eden Balkan, tüm vatandaşları tesisten yararlanmaya davet etti.

Balkan, tesisin tüm Havsalı vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Balkan, Kaymakam Batı’ya tesisi tanıttı. Düzenlenen törene Havsa Kaymakamı İsmail Hakkı Batı, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 28. Dönem AK Parti Edirne Milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ