Havsa'nın kurtuluş günü coşkuyla kutlandı

Edirne'nin Havsa ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'incı yılı törenle kutlandı.

Havsa'nın kurtuluş günü coşkuyla kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen tören kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Çelenk sunma merasiminin ardından Fatih Caddesindeki törene geçildi.

Törene, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti İl teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, vatandaşların kurtuluş bayramını kutladı.

 

Törende konuşma yapan Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, 23 Kasım Havsa'nın Kurtuluş Bayramını birlik ve beraberlik içerisinde kutluyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kurtuluş Savaşı’nın her bir aşamasının kahramanlıklarla dolu olduğunu dile getiren Balkan, “Her bir aşaması şanlı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı'nda kahraman ordumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında zaferden zafere koşmuştur. Esarete, istiskale ve dayatmalara rıza göstermeyen milletimiz, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Millî Mücadele'yi zaferle taçlandırmıştır. Ne mutlu bizlere ki, vatan sevgisini her şeyden üstün tutan yüce Türk milletinin fertleriyiz. Dedelerimiz ve ninelerimizin ağır bedeller ödeyerek kurtardıkları, çok ağır şartlarda yeniden canlandırdığı güzel Havsamız'da özgürlük, bağımsızlık ve barış içerisinde yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Havsa halkının bağımsızlık mücadelesi adına tarihi bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilen bugünü anmak, büyük bir onur ve sorumluluk taşımaktadır. Şehrimizi daha ileriye taşımak için var gücümüzle durmadan çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Haber Merkezi

 

HABER MERKEZİ