• Haberler
  • Edirne
  • Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nın restorasyonu Ocak ayında başlayacak

Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nın restorasyonu Ocak ayında başlayacak

Edirne'de, Selimiye Meydanı'nda bulunan Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nın restorasyonuna Ocak ayında başlanacak. Edirne Valisi Yunus Sezer, Han ve hamamdaki restorasyon çalışmalarının Selimiye'nin restorasyonuyla aynı zamanda biteceğini söyledi.

Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nın restorasyonu Ocak ayında başlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1441 yılında Mezit Bey tarafından inşa ettirilen han ve hamamın olduğu alanda incelemede bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nın restorasyonuna ilişkin ihalenin yapıldığını duyurdu.

"EDİRNE'YE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE YAPACAĞIZ"

Kente değer katacak çalışmalar yapılmaya devam ettiğini aktaran Vali Sezer,"Selimiye Meydanı çevre düzenlememiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yakın zamanda tamamlandı. Meydanın yanında bulunan Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nın projesi bekliyordu. Burayı da bakanlığımızın destekleriyle Edirne'ye yakışır bir şekilde yapacağız. Han ve hamamdaki restorasyon çalışmaları, Selimiye Camisi'nin restorasyonuyla aynı zamanda bitecek. Böylece bütünsel olarak Selimiye'nin bahçesi ve çevresi düzenlenmiş olacak" dedi.

İki eserin ihalesinin il özel idaresi tarafından yapıldığını söyleyen Vali Sezer,"İnşallah en kısa zamanda buranın çevre düzenlemesi ve restorasyonu tamamlanacak. Burası çok tarihi bir lokasyon. Halihazırda burada işletmelerimiz var. Onlar da yeni düzenlenen alanda ilimize hizmet etme imkanı bulacaklar. Esnafımız bu haberi bekliyordu. Kentimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Engin Öztürk, çalışmalarla ilgili Vali Sezer'e bilgi verdi.

Handa işletmesi bulunan Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı ve Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar, restorasyon çalışmalarının hana değer katacağını ve kent turizminin daha d hareketleneceğini ifade etti.

Vali Sezer'den restorasyon çalışmaları ile ilgili güzel bir müjde aldıklarını söyleyen Dinar, "Dünyanın göz bebeği Selimiye Meydanı'nda çalışmalar tamamlandı, göze batan han ve hamamımız kalmıştı. Handa 50'ye yakın arkadaşımız var, farklı dallarda esnaflık yapıyor. Çalışmalar tamamlandığında burası daha çok rağbet görecek" ifadelerini kullandı.

Fahrettin Baydar