Hava sıcaklıkları nehir debilerini düşürdü

    Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üstünde seyretmesiyle birlikte düşen nehir debisinin ardından nehir yatağına atılan ve dipte biriken çöpler de gün yüzüne çıktı.

Hava sıcaklıkları nehir debilerini düşürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

  Hava sıcaklıklarının 35 derecenin üstünde seyretmesiyle birlikte düşen nehir debisinin ardından atılan çöpler ortaya çıktı. Tunca Nehri'nin yosun ve çöplerle kaplandığı görüldü.

                Debinin azalmasıyla oluşan kum adacıklarının üzerinde görünür hale gelen plastik ve cam atıklar tepkiye neden oldu.

                Edirne’de son yılların en kurak günleri yaşanıyor. Hava sıcaklıklarının etkili olduğu kentte Tunca ve Meriç Nehri'nin de su seviyeleri düşüşe geçti.

                Debisi düşen Tunca Nehri'nin yüzeyi, çöp ve yosunlarla kaplandı. Tunca Nehri, hava sıcaklarının artmasının ardından neredeyse kuruma noktasına geldi. Nehir, atılan atıklarla birlikte adeta çöplüğe döndü.

                Tunca Nehri'nin yüzeyinde oluşan ot öbeklerinin yanı sıra nehre atılan ve ortaya çıkan çöpler ise çevreye kötü koku yayarken, görüntü kirliliğine de sebep oluyor. Bölgeden geçen Edirneliler ve turistler, su seviyesindeki düşüşe bağlı nehre atılan çöplerden dolayı tepki göstererek vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunuyor.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN