Hastanelerde 'Onaylı Randevu' Dönemi Başladı

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) Onaylı Randevu hayata geçirildi. Edirne Sağlık Müdürü İshak Yıldırım, Onay verilmeyen randevuların hizmet bekleyen hastalar için kullanılacağını söyledi.

Hastanelerde 'Onaylı Randevu' Dönemi Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hastanelerde onaylı randevu dönemi başladı. Hastalar hayata geçirilen uygulama sayesinde randevu tarihinden bir gün önce ya onay verecek ya da gelmeyeceğin bildirecek. Onay vermeyenlerin randevusu iptal edilecek. İptal edilen randevular hizmet bekleyen hastalar için kullanılacak. Boşalan randevular öncelikli olarak daha önce sistem üzerinden talepte bulunanlara verilecek.

Onaylı Randevu Sistemi, randevuların iptal edilmesinin ardından boş kalan kapasitenin hizmet bekleyen hastalar için kullanılmasını sağlayacak.

Artık vatandaşlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı Onaylı Randevu Sistemi ile aldığı randevuya bir gün öncesinden onay vermek zorunda olacak. İptal edilen randevular, talep eden ve bekleyen hastalar için değerlendirilecek.

Randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00'ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekecek.

 Onay, "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve "ALO 182" çağrı merkezi olmak üzere tüm kanallar üzerinden verilebilecek.

Son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu sistem tarafından iptal edilecek.

Edirne Sağlık Müdürü İshak Yıldırım, MHRS'den randevu alan hastaların bir gün öncesinden saat 20.00'ye kadar geleceğini onaylaması gerektiğini söyledi.

Kanser hastaları ve 65 yaş üstü hastaların bu onaya dâhil olmadığını belirten Yıldırım, “Eğer onaylamazsa randevu boşa düşüyor ve randevu aldığı saatten bir saat öncesine kadar yeni hastalara randevu verebiliyoruz. 182 çağrı merkezini arayarak talep bırakan hastaların önceliği var. Yani ben örneğin ortopediden randevu almak istiyorum deyip talep bırakan hastamıza, randevu alıp onaylamayan veya gelmeyeceğini belirten hastanın yerine randevu verebiliyoruz. 65 yaş üstü hastalar ile kanser hastalarının bu onaya dâhil değil. Yeni onay sistemiyle beraber randevusuna gelmeyecek hastalardan boşalan sıra ile günlük olarak çok daha fazla hastanın randevu alarak hekime ulaşabilecekler.” Dedi.

Muayene olmak için Uzunköprü'den Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne gelen Sevil Efe, uygulamanın hastalara büyük kolaylık sağlayacağını ve zaman kaybının da önüne geçileceğini söyledi.

Efe, randevusunu iptal ettiren hastaların yerine sırada bekleyenlere öncelik tanınacak olmasının çok güzel olduğunu dile getirerek böylece daha fazla hastanın bir an önce beklemeden şifa bulacağını aktardı.

Muayene olmak için Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne gelen Gülderen Erdoğan, randevu bulmanın zor olduğunu ve bu uygulamanın bekleyen hastalar için güzel olduğunu söyledi.

Muayene olmak için Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne gelen Sebahat Eren ise Uygulamanın güzel olduğunu ve hastalara kolaylık sağlayacağını dile getirdi.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar