Hastalıklara bitkisel çözüm HİBİSCUS çayı

  Aktar Esat Güven, zayıflama, ödem ve kolestrol gibi vücutta oluşan rahatsızlıklara karşı bitkisel yöntemlerle vücut düzeninin sağlanabileceğini söyledi. Güven, 'Antioksidan açısından zengin özelliğe sahip bir bitki olan HİBİSCUS bitkisinin tansiyon, kolestrol, romatizma, diyabet, demir eksikliği ile kalp ve karaciğer sağlığına katkı sağladığı belirtti.

Hastalıklara bitkisel çözüm HİBİSCUS çayı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Vücut direncini artırmak ve hastalıklara karşı vücut sağlığını korumak için vatandaşlar bitkisel yöntemleri tercih ediyor.

Ani hava değişimlerinden, iç organlardaki rahatsızlıklara kadar birçok hastalığa çözüm bitkisel ürünler oluyor.

İlaç tedavisinin yanı sıra bitkisel ürünler sayesinde vatandaşlar sağlıklarını korumaya yönelik arayışlarını sürdürüyor.

HİBİSCUS bitkisi de birçok rahatsızlığa karşı önerilen bitkiler arasında yer alıyor.

Antioksidan açısından zengin özelliğe sahip bir bitki olan HİBİSCUS bitkisi Çin Hindistan Mısır Meksika Sudan İran gibi birçok ülkede yetiştirildiğini belirten Aktar Esat Güven, ödem atmadan tansiyon hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığa faydalı bir bitki olduğunu söyledi.

Aktar Güven, “HİBİSCUS bitkisi amber çiçeği, bamya çiçeği ve Mekke gülü isimleriyle de anılıyor. Demlenip çayı yapıldığında mayhoş bir tad veriyor.  Bu çayın günde 2-3 çay bardağından fazla tüketilmemesini gerekiyor. Bitkinin çayının vücuttan ödem attırarak zayıflatmaya yardımcı olduğu gibi Tansiyon Kolestrol Romatizma Diyabet Demir eksikliği ile Kalp ve Karaciğer sağlığına katkı sağladığı gibi Kuşburnu bitkisi ile harmanlanıp içildiğinde de dizlerdeki sıvı kaybı ile kireçlenmeyi gidermede etkin rolü var” dedi.

                HİBİSCUS çayının günde 2-3 defa dan fazla tüketilmesinin kan şekeri ve tansiyonu düşürebileceğini ve bu nedenle içim sayısına dikkat edilmesini gerektiğini vurgulayan Aktar Esat Güven, “Bir su bardağı kaynamış suya yarım yemek kaşığı yaprağın yeterli olduğunu demleme suyunun da şebeke  ve arıtıcı yerine PH değeri yüksek damacana suların tercih edilmesini tavsiye eden aktar Güven guatr ve tiroid sorunu olanların bu çayı içmelerini doğru bulmadığını söyledi. 

               Barış Karapaça