• Haberler
  • Edirne
  • Hamidiye Grubu köyleri için planlanan güneş enerjisi sistemi projesi ihaleye çıkıyor

Hamidiye Grubu köyleri için planlanan güneş enerjisi sistemi projesi ihaleye çıkıyor

AK Parti Edirne İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Nedret Akbulut, Hamidiye Grup Köyleri için planlanan Güneş Enerji Sistemi projesinin ihaleye çıkarılacağını duyurdu.

Hamidiye Grubu köyleri için planlanan güneş enerjisi sistemi projesi ihaleye çıkıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akbulut, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 52 köye içme suyu sağlayan Grup Köyleri İçme Suyu Birliği’nin bünyesinde yer alan ve 11 köye içme suyu sağlayan Hamidiye Grubu köyleri için planlanan güneş enerjisi sistemi projesinin ihaleye çıkacağını duyurdu.

Projeyle elektrik tüketim maliyetlerinin azalacağını belirten Akbulut, “Bilindiği üzere Dereköy sınırları içerisindeki 6 bin 11 metrekare alan üzerine 283 kW kapasiteli güneş santrali kurulması işini sayın Valimiz Yunus Sezer’in olurlarıyla 2024 yılı Yatırım Programına alınmıştı. Daha önce de ifade ettiğim gibi ilçemize ayrılan en büyük yatırîm payı bu yıl gelmiş oluyor. Yapılacak bu projeyi Uzunköprü Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak cuma günü ihaleye çıkaracağız. Projenin tamamlanması birlikte elde edilecek elektrik enerjisinin devreye girmesiyle maliyetler düşecek ve bu su maliyetlerine yansıyacaktır. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz.” İfadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ