Gürkan'dan çift tören tepkisi

CHP ve İYİ Parti Edirne İl Başkanlıkları ile ADD ve ÇYDD Edirne Şubesinin Atatürk Anıtı'nda düzenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve milli mücadelenin başlangıcının 100'üncü yıldönümü törenine katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye'de son yıllarda çelenk törenlerinin düşük profil ile düzenlendiğini söyleyerek 'Kısa bir süre önce bayramlarımızda Atatürk Anıtı çelenk dolardı. Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün resmi görevi olarak çelenginin dışında 2 siyasi parti ve 2 de derneğin çelengini görüyoruz. Bunu sadece biz görmüyoruz, aslında Türk milleti de görüyor' dedi.

Gürkan'dan çift tören tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Örgütü, İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şubesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve milli mücadelenin başlangıcının 100'üncü yıldönümü kapsamında tören gerçekleştirdiler.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar. Edirne Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinden ayrı olarak gerçekleştirilen törende, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundular.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile tören sona erdi. Törenin ardından basın mensuplarına günün anlam ve önemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Recep Gürkan, Türkiye'nin bağımsızlık harcının temelinin 100 yıl önce Samsun'da atıldığını söyleyerek; 'Bağımsızlığımızın ilk adımının 100'üncü yılını kutlarken, o adımı atan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Kurtuluş Savaşı'nda bize bu güzel vatanı armağan eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Bugün gördüğünüz gibi Türkiye'de son yıllarda yeni bir gelenek yaratıldı. Maalesef bayramlarımızın özellikle Atatürk Anıtı'na çelenk sunma bölümü daha düşük profilli yapılıyor. Kısa bir süre önce bayramlarımızda Atatürk Anıtı çelenk dolardı. Bütün resmi kurum ve kuruluşlar, bütün sivil toplum örgütleri, bütün dernek ve vakıflar, herkes gelirdi. Hem Atatürk Anıtı'na çelenk koyulurdu, hem de saygı ifade edilirdi. Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün resmi görevi olarak çelenginin dışında 2 siyasi parti ve 2 de derneğin çelengini görüyoruz. Bunu sadece biz görmüyoruz, aslında Türk milleti de görüyor. Bağımsızlığını, 19 Mayıs'ta atılan ilk adımla kazanmış olan büyük Türk milleti de görüyor. Herkesin bu çelenklere bir kez daha bakmasını tavsiye ederim' dedi. Gürkan'ın açıklamalarının ardından tören sona erdi. 

Bakmadan Geçme