Gurbetçiler arabalı treni tercih ediyor

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler arabalı treni tercih ediyor.

Gurbetçiler arabalı treni tercih ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatan özlemini gidermek için yollara düşen gurbetçilerin Sılaya gelişleri başladı.

Türkiye'ye kadar direksiyon başında olmak istemeyenler için alternatif bir ulaşım yönetimi olan  arabalı trende yoğunluk yaşanıyor. Seferlere ilgi yoğun.

Arabalarını vagonlara yükleyen gurbetçiler, Türkiye'ye geldiklerinde trenden indiriyorlar. Araçlarını burada rahatlıkla kullanıyorlar.

Otomobili ile yurda gelmek ancak yol boyunca araç sürmek istemeyenlerin tercihi arabalı tren oldu.

Avusturya'nın Villach (Vilah) kentinden hareket eden tren yurda Edirne'den giriş yaptı. 167 yolcu ve 95 arabayı taşıyan oto kuşet treni, Edirne Tren Garı'na ulaştı.

Tren Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden geliyor. Yaklaşık bin 400 kilometrelik mesafe katetiyor.

Trene ileri yaştaki gurbetçilerin ilgisi yoğun. Kurban Bayramı’na yetişmek isteyen gurbetçiler işlemlerinin ardından Edirne'den memleketlerine doğru yola koyuluyor. 

Arabalı trenle yolculuk için bilet fiyatları kişi başı 207 avro, özelliklerine bağlı olarak ise araç başı 389 avrodan başlıyor.

Almanya'dan gelen gurbetçilerden Ümit Ersoy, belinden rahatsızlığı olduğunu ve uzun süre araç kullanmak istemediği için ilk kez arabalı trenle geldiğini belirtti.

Hollanda'dan gelen gurbetçilerden İsmail Ercan, altıncı kez arabalı trenle geldiğini ve rahat olduğunu söyledi.

Memleketi Afyon'a gitmek üzere Fransa'dan yola çıkan İsa Gündoğan, "Vagonda 4 kişiydik. Beraber sohbet ettik yolculuğumuz iyi geçti. Özledik geldik. Türkiye'ye giriş yapınca duygulandık. Kapıkule'de Türk Bayrağı'nın dalgalandığını görünce tüylerim diken diken oldu. Neredeyse ağlayacaktım kendimi zor tuttum" dedi

Fahrettin Baydar