• Haberler
  • Edirne
  • Güneşli hava Pazar esnafının yüzünü güldürdü

Güneşli hava Pazar esnafının yüzünü güldürdü

Edirne'de her hafta Pazartesi günleri kurulan sebze-meyve pazarı bu hafta güneşli havanın da etkisiyle en hareketli günlerinden birini yaşadı.

Güneşli hava Pazar esnafının yüzünü güldürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi hem pazarı hem de Pazar esnafının içini ısıttı. Genel olarak taze ve yerli ürünlerin satışa sunulduğu pazarda, bu hafta domates ve salatalık en çok satılan ürünler arasında yer aldı.

Pazarın geçtiğimiz haftalara göre bu hafta sıcak havanın da etkisiyle daha hareketli olduğunu söyleyen Pazar esnafı İbrahim Çam, ürünlerin taze olduğunu ifade etti.

Taze ürünlerin tezgâhlarda olduğunu belirten Çam, domates, salatalık ve patlıcanın rağbet gören ürünler olduğunu dile getirdi.

Pazardaki ürünlerin market fiyatlarına göre uygun olduğunu ifade eden Çam, “Marketlerden hem uygunuz hem de taze getiriyoruz. Ben şaşırıyorum, düşünüyorum kendi kendime neden bu insanlar taze ürünleri tercih etmiyor. Mesela markette depodan ürünler çıkarıyor, ama bize her gün taze taze ürünler geliyor. Bizde günlük ürünler, taze. Yani akşama kadar biter, ertesi gün taze ürün yine gelir bize”  Dedi.

Pazarda soğanın kilosu 20, patatesin kilosu 20 domatesin kilosu 30, biberin kilosu ise 60 lira olarak alıcısını buldu.

Fahrettin Baydar– Alper Tavukçu

Fahrettin Baydar