• Haberler
  • Edirne
  • Güner, 'Bu tarih O'nun fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günüdür'

Güner, 'Bu tarih O'nun fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günüdür'

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güner, 'Bu tarih O'nun fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günüdür'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle andıklarını söyleyen Güner, bu günü O'nun fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günü olarak idrak ettiklerini belirtti.

"Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, sımsıkı bağlı kalarak çalışmalarına devam ediyoruz"

10 Kasım’ın matem günü olmaktan ziyade Atatürk’ün fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günü olarak idrak ettiklerini vurgulayan Güner, “Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk;“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir.” diyerek duygularını, fikirlerini anlamanın önemini vurgulamıştır. Bugün, bizler de aziz Atatürk'ün gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle andıklarını söyleyen Güner, Gazilere ise uzun ve sağlıklı ömürler diledi.  Barış Karapaça