• Haberler
  • Güllaç tezgâhları süslüyor

Güllaç tezgâhları süslüyor

Ramazan ayının gelmesiyle Edirne'deki tatlıcılar tezgâhlardaki ürün çeşitliliğinde artışa gitti. Tezgâhtaki yerini alan Güllaç alıcısını bekliyor.

Güllaç tezgâhları süslüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının başlaması ile hazırlıklar tamamlandı. Bazı esnaflar ürün çeşitliliğinde artışa geçti. İftar sofralarını lezzetiyle süsleyen Güllaç tatlıcıların tezgâhlarında yerini aldı. Tatlıcılar başta baklava olmak üzere Ramazan ayına özel lezzetlerle tezgâhlardaki ürünlerin çeşidini artırdı.

26 yıldır Çilingirler Caddesi'nde esnaflık yapan İbrahim Halil Özer, 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tezgâhlardaki çeşitleri arttırdıklarını söyledi. Özer, iftar sofralarının en gözde tatlısının güllaç olduğunu belirtti.

Özer, güllaç tatlısının diğer tatlılara göre daha hafif ve ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından olduğunu dile getirdi.

Özer, yerli müşterilerden ziyade Bulgar vatandaşların tatlı aldığını belirterek Edirnelilerin kalıp şeklinde tatlı aldığını vurguladı.

Bulgar vatandaşların gelmesinden dolayı memnun olduklarını belirten Özer “Vatandaşlar evde bile yapsa maliyeti neredeyse burada satılan fiyatına denk geliyor. Aynı tat olmuyor. Fıstıklı Güllacın kilosu 400 lira, cevizli olanın ise 250 lira. Diğer tatlılar ise cevizli baklava 240 liradan başlıyor, fıstıklı baklava 400 lira, fıstık sarma 700 lira öbür çeşitler 400 liradan başlıyor. Baklavaları genellikle Bulgarlar tercih ediyor. Cuma ve Cumartesi günleri Bulgar vatandaşlar geliyor ve yoğunluk oluyor. Onların gelmesi bizi çok memnun ediyor.” Dedi.

Son yılların en durgun Ramazan ayını yaşadıklarını aktaran Özer, "26 yıldır bu mesleği yapıyorum ama daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Güllaç aslında Ramazan ayının en çok tercih edilen çeşitleri arasında yer alıyor. Ama alan çok az kişi var. " Şeklinde konuştu.  Fahrettin Baydar