GRİP AŞILARI ECZANELERE GELMEYE BAŞLADI

Edirne'deki eczanelere grip aşıları gelmeye başladı. Eczacı Şükrü Ciravoğlu, aşıların gribin 4 türüne karşıda etkili olduğunu ve ekim ayı içerisinde yaptırılmasının önerildiği söyledi.

GRİP AŞILARI ECZANELERE GELMEYE BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca '˜grip aşılarının Ekim Ayı itibariyle eczanelere gelecek' açıklaması yapmıştı. Ekim ayının ilk haftası itibariyle grip aşıları eczanelere gelmeye başladı.

Eczacı Şükrü Ciravoğlu, hem e nabız sistemi üzerinden tanımlanmış olanların hem de reçeteye tabi olmadan alınabilecek aşıların eczanelere gelmeye başladığını söyledi. Gelen aşıların gribin 4 türüne karşı etkili olduğunu belirten Ciravoğlu, 'Aşıların Ekim ayı itibariyle vurulması öneriliyor. Burada risk grupları önemli kronik hastalığı olan ve 65 yaş üzeri olanlar özellikle vurdurması gerekiyor. Bunlar da zaten bu kategorilerde sıraya göre E-Nabız sistemine tanımlanıyor. Buraya tanımlanmadan devlet tarafından ödenen aşının temin edilmesi mümkün değil. Bunun için önce aile hekimliklerine başvuruyor hastalar. Orada tanımlanmışsa aşı kendisine reçete yazılıyor. O reçete ile birlikte eczaneye geliyor. Eczane de o reçeteyi bir yandan sağlık bakanlığının renkli reçete sistemine giriyor, bir yandan da ecza deposuna yönlendirerek kişinin adına siparişini vermiş oluyor. O aşı depoda eczaneye gönderildiğinde vatandaş gelip aşısını alıyor. Bunun dışında ücretli alınan grip aşısının temini de eczanelere başvurup 243 lira ücret karşılığında aşıyı alabiliyor. Geri ödeme çerçevesinde olan aşı da hiçbir ücret talep edilmiyor.' Dedi.

Grip aşısı almak için eczaneye gelen Ahmet Dal, sonbaharın gelişi ile birlikte grip hastalığının arttığını süreci hasta olmadan atlatmak için grip aşısı olacağını söyledi. Koronavirüsün halen etkisini sürdürdüğünü belirten Dal, 'vatandaşların grip aşısını da mevsimsel hastalıklardan korunmak için olsunlar derim.' Diye konuştu.