Gönderilen yardımlardan çıkan not Depremzedeleri duygulandırdı

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 'Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından tüm yurtta vatandaşlar tek yürek oldu. Deprem bölgesine gönderilen yardımların içerisine konulan notlar yardımları alan depremzedeleri duygulandırdı.

Gönderilen yardımlardan çıkan not Depremzedeleri duygulandırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hatay’da AFAD’ın çadır kentine sığınan AbdülcabbarSabancıoğlu, yardım kolisindeki çorabın içinden çıkan 20 liranın üzerinde yazan notu gözyaşlarıyla okudu.

Sabancıoğlu, deprem saatinde çocuklarla evde uyuduğunu ve hemen dışarı çıktıklarını aktardı.

En yakın sığınabilecekleri yere gittiklerini dile getiren Sabancıoğlu, Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgesine yardım geldiğini belirtti.

Yardım paketindeki çorabın içinden çıkan 20 liranın üzerinde yazılı olan notu ve yaşadıklarını anlatan Sabancıoğlu şunları kaydetti:“Gelen yardımların içerisinde giysi, çorap ve eldiven gibi yardımlar var. Yardımseverler bizlere getirdi. Bende yardım paketinin içerisinden çorap aldım bir tane. Çorabı giymek isterken içerisinden 20 lira para çıktı. Depremde yardımsever bir insan gücünün yettiğince göndermiş. Allah ondan razı olsun. Üzerindeki yazıda bizi çok duygulandırdı. Çoraba para koyan gönlü zengin arkadaştan Allah razı olsun. Kendisine çok teşekkür ederim. Bize çok büyük bir moral oldu. Bu olay kelimelerde tarif edilecek bir olay değil. Gözümüzden yaş geldi.”

Devletin giyim, gıda, çadır ve çocuklar için psikolojik destek gibi tüm imkânları sağladığını ifade eden Sabancıoğlu, Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün de kendileri ile iletişime geçerek ihtiyaçlarını sorduğunu iletti.

Devletin her türlü imkanı sağladığını söyleyen Sabancıoğlu, “Allah razı olsun devletimize hiçbir şey diyemeyiz. Gıda, giyim tüm yardımları bizlere verdiler.”Şeklinde konuştu. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN