Geçmişe uzanan 'Askıda Ekmek' geleneği devam ediyor

Edirne'de faaliyet gösteren fırın, geçmiş dönemlerde gerçekleştirilen 'Askıda Ekmek' uygulaması yeninden başlatarak örnek bir davranışa imza atıyor.

Geçmişe uzanan 'Askıda Ekmek' geleneği devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin Çavuşbey Mahallesi Ağaçpazarı Caddesi’nde bulunan fırında, veren el ile alan elin bir birini görmediği ‘Askıda Ekmek’ uygulaması yeniden başladı. İşletme sahibi herkese örnek olacak uygulamaya imza attı.

Geçmişe uzanan askıda ekmek geleneği Edirne’de yeniden hayata geçirildi. Duyarlı esnaf ‘Askıda Ekmek’ uygulaması yeniden başlatarak geleneği sürdürüyor. Askıda Ekmek uygulaması başlatan esnaf, ihtiyaç sahibi vatandaşları boş çevirmiyor.

Fırından alışveriş yapan vatandaşlar dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla bağış yapıyor. Askıda Ekmek uygulaması ile bağışlar fırına asılan tabloya işleniyor. İhtiyaç sahipleri ise fırına geldiklerinde hiçbir ücret ödemeden ekmeğini alıp evine yiyecek götürüyor.

“Bize gelen boş çıkmıyor”

6 yıldır fırında çalışan Mehmet Gökbulut, "Bağış yapan da var. Biz müşterileri boş çevirmiyoruz. Talep çok  var. Vatandaşlar birbirine çağrı yapıyor. Herkes birbirine bu fırında askıda ekmek olduğunu söylüyor. Böylece gelip bağış yapan sayısı da artıyor. İhtiyaç sahibi kimseyi boş çevirmiyoruz. Bize gelen boş çıkmıyor" dedi.

“Herkese örnek davranış”

12 senedir aynı fırından alışveriş yaptığını belirten Müşterilerden Ayşe Peker,"Durumu olmayanlara yardımcı oluyorlar. Bu duyarlı davranışı çok güzel. Bu uygulamanın diğer işletmelere de örnek olmasını diliyoruz. Memnunuz" dedi. Kumru Öngün

 

KUMRU ÖNGÜN