• Haberler
  • Edirne
  • Gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 31. yılında Edirne'de anıldı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 31. yılında Edirne'de anıldı

Aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümümün 31. Yılında Edirne'de anıldı.

Gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 31. yılında Edirne'de anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Terör kurbanı gazeteci Uğur Mumcu ile şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan düzenlenen törenlerle anıldı.

Anma töreni kapsamında Edirne Belediye binası önünde toplanan kortej bando eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüdü. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi tarafından düzenlenen anma programında ADD Şube Başkanı Celil Özcan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından grup Uğur Mumcu Parkı’na geçti.

Tören Uğur Mumcu Parkı’nda basın açıklaması ve anıta karanfil sunulması ile devam etti.

Mumcu’yu rahmet ve minnetle andıklarını belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, “Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve aydınlanma şehitlerini unutmayacağız ve unutturmayacağız.  Tüm devrim şehitlerini, rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz.” Dedi.

Mumcu'nun hatırası önünde saygıyla eğildiklerini dile getiren Özcan, “24 Ocak’ta aydınlanma ve demokrasi yolunda Uğur Mumcu’yu ve Gaffar Okkan’ı yitirdik. Ayrıca, hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan, demokrasi, barış ve aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan, başta ilk aydınlanma şehidimiz Kubilay olmak üzere, Kurucu Genel Başkanımız Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Cavit Orhan Tütengil, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Çetin Emeç, Onat Kutlar, Necip Hablemitoğlu gibi bedenen aramızdan ayrılan tüm Devrim şehitlerimizi, rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” şeklinde konuştu.

Törene, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır ve Hakan İşcan, siyasi parti ve sivili toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Uğur Mumcu’nun adının yaşatıldığı parkta bulunan büste kırmızı karanfiller bırakılmasının ardından son buldu.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ