'Fitre ve zekat verecekler depremzedeleri unutmamalı'

Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı, Ramazan ayı dolayısıyla fitre ve zekat verecek olan vatandaşlara depremzedelere destek olması çağrısında bulundu.

'Fitre ve zekat verecekler depremzedeleri unutmamalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli yardım çalışmaları yürütülüyor. Afetzedeler deprem nedeniyle yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için çeşitli illerde devlet eliyle konaklıyor. Depremzedelerin yaralarının sarılması için vatandaşlar tek yürek kampanyalara destek veriyor.

11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayında verilen fitre ve zekatlar çeşitli kurum, kuruluş ve muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine iletiliyor. Ramazan ayı dolayısıyla fitre ve zekât verecek vatandaşlara çağrıda bulunan Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı, afetzedelerin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Muhtar Tasmalı, 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla kentte bulunan depremzedelerin yalnız bırakılmaması, ziyaret edilmesi ve destek olunması gerektiğini vurguladı.

Depremzede vatandaşlara ulaşmak için muhtarlıklardan bilgi alınabileceğini hatırlatan Tasmalı, “Vatandaşlar yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara sırasıyla ramazan kolisi ve maddi yardımda bulunuyor. İhtiyaç sahiplerine ulaşmak isteyen vatandaşlar yine muhtarlık aracılığı ile yardımlarını bu kişilere ulaştırabilirler. Türk Hava Kurumu'nun da yardım topladığını ve yüzde 60’ını depremzede vatandaşlara ayırdığını biliyoruz. Yardımın yüzde 40’ını da Türk Hava Kurumunda eğitim alacak öğrenciler için kullanılacak.  Yardımlar konusunda hassas olunması gerek. Fitre ve zekâtların sona bırakılmaması ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında fayda var.” Dedi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ