• Haberler
  • Edirne
  • Filiz Gencan Akın'ın belediye tesislerini kullanmasına adaylardan tepki

Filiz Gencan Akın'ın belediye tesislerini kullanmasına adaylardan tepki

Edirne'de 31 Mart Yerel Seçimleri'ne doğru ilerlerken, CHP Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın'ın seçim kampanyası kapsamında belediye tesislerini kullanması, siyasi çevrelerde tartışmalara neden oldu. Bu durum, siyasi etik ve adil rekabet konularını yeniden gündeme getirirken, diğer parti adayları da tepkilerini dile getirdi.

Filiz Gencan Akın'ın belediye tesislerini kullanmasına adaylardan tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, yaptığı açıklamada, ""Edirne Belediyesi halkın belediyesidir. Hizmet binaları dahil tüm halkın oradan faydalanması gereken bir başkanlık. Edirne Belediye Başkanlığının kalkıp da bir partiye angaje olması siyasi etik olarak doğru bir tavır değil. Bu halkın malı olan bir kurum halkın tek kuruşunun hesabının verildiği bir kurumun bir siyasi parti adayına kullanılmasını doğru bulmuyorum. Siyasetçi olarak yanlış buluyorum. Üzüldüm keşke böyle olmasaydı. Belediye Başkanı madem belediyenin kurumlarını bir siyasi partiye açacaksa diğer tüm partilere açması lazım, lazım da bana göre o da yanlış olur. Belediyenin kurumlarının siyasi partilere peşkeş çekilmesi doğru bir tavır olmaz diye düşünüyorum. Ben 20 sene belediye başkanlığı yaptım asla ve asla mensubu olduğum partiye öncelik tanımadım, tüm partilere eşit davrandım. Bu tür etkinliklere de izin vermedim. Belediyenin bunlara izin vermesi bana göre CHP'nin mensubu olduğu Edirne Belediye Başkanlığına yakışan bir tavır değil. Bu olayı kınıyorum, yadırgıyorum çok doğru bir şey değil" dedi.

-ETİK DEĞİL

Deva Partisi Belediye Başkanı Hülya Göçer ise, "Filiz Gencan Akın'ın belediyenin tesislerini seçim çalışmalarında kullanması bana göre doğru değil. Sonuçta bu bir seçim hepimizin eşit koşullarda olması gerekiyor. Belediye CHP'de diye CHP tesislerini kullanabiliyorsa bu ona bir artı puan getirmez. Hazır bir düzen var devam ediyor. Kamunun kaynakları bu konuda kullanılmamalı. Bu şekilde olması etik değil" şeklinde konuştu.

-ORASI FİLİZ HANIM YERİ DEĞİL

Memleket Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Çiğdem Bora, "Almışlar Edirne'yi ellerine, Edirne'nin içerisinde ne dönüyor, belediyenin ne borcu var onu da bilmiyorum. Tesiste neden toplantı yapıyorlar onu anlamadım, belediyenin tesisinde yapmaları etik değil. Burada bir yola çıkılmışsa herkes elini taşın altına koyup kendi imkânları ile de bir şeyler yapabilir.  Orası belediyenin Filiz Hanım'ın değil. O zaman bizler de yapalım, diğer partiler de yapsın orayı açsınlar bedavadan. Ben gidip dünyanın parasını saçıyorum başka yere. Kendi ceplerinden harcasınlar bakalım nasıl oluyormuş o işler. Afralar tafralar nasıl oluyormuş. Hepsi burunları havada geziyor. Böyle olmuyor. Madem hizmet vermek istiyorlar canı gönülden herkes kendi cebinden parasını versin" dedi.

 Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük de, CHP Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın'ın belediyenin tesislerini seçim işleri için kullanmasının etik olmadığını söyledi.

Bu gelişmeler, seçim sürecinde siyasi partiler arasında adil bir rekabetin sağlanması ve demokratik ilkelerin korunması gerekliliğini bir kez daha ön plana çıkardı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ