Feda, güven tazeledi

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şubesi'nin genel kurulu Adliye Kafede yapıldı. Tek listeyle Aytaç Feda ikinci dönem için güven tazeledi. Yönetim Kurulu'na Aytaç Feda, Namık Babacan, Turgay Aksu, İsmail Turan ve Nesrin Yılmaz seçildi.

Feda, güven tazeledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şubesi'nin genel kurulu Adliye Kafede yapıldı. Divan başkanlığına Genel Başkan İlhan Kurt, katip üyeliklere de Ümit İkizlerli ve Fatih Bağdat getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi. Genel Başkan İlhan Kurt konuşmasında, '5 Haziran 2018 tarihinden sonra mesleğimiz yeni bir şekle girdi. Bu mesleği o tarihten itibaren yapanlara müktesep hak verildi. Bu müktesep hakla bu arkadaşlarımızın tahsil durumu aranmadan, bürolarının metrekaresi, hiçbir şey aranmadan Ticaret İl Müdürlüğü direkt yetki belgelerini veriyor. Ancak bu tarihten sonra mesleğe başlayacaklar veya müktesep haklarını kaybeden arkadaşlarımız mutlaka en az lise mezunu olmak, 18 yaşını doldurmak zorunda ve affa uğramış olsalar dahi sabıka kayıtlarını o şekilde almaları gerekiyor yani ceza aldılar affa uğramış olsalar dahi yetki belgesi verilmiyor. Bu tür kıstaslar getirildi. Mesleğin bir nevi çıtası yükseltildi.  Biz bundan memnunuz, buna ihtiyacımız vardı. Arkadaşlara tavsiyemiz çok kısa zaman kaldı. 5 Aralık 2019 son gün. O tarihe kadar tüm eksikliklerini tamamlayıp Ticaret İl Müdürlüğü'ne müracaat yaparlarsa yetki belgelerini alacaklar, yapamazlarsa tüm hakları zayi olacak. Onun için çok dikkatli olmaları lazım, sil baştan tekrar başlamaları gerekecek. Yeni başlayacaklar da öncelikle şu HYK mesleki yeterlilik belgesi, seviye 5 belgesi istenecek. Bu seviye 5 belgesi olmayana Ticaret İl Müdürlüğü bu yetki belgesini vermeyecek. Bu olmadan olmuyor bu olmadan da çalışma müsaadesi verilmeyecek. Bu yetki belgesi mutlaka aranacak. Bu olmadan yetkili belediye bu arkadaşımıza ruhsat vermeyecek' dedi.

Şube Başkanı Aytaç Feda da ise şunları söyledi: 'Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şubesi'nin ikinci dönem başkan adayıyım.  Genel kurulumuz Edirne Ticaret İl Müdürümüz Mahmut Altun ve Genel Başkanımız İlhan Kurt eşliğinde yapılmakta. Yine adayız aday kadromuz belli. Tek liste olarak seçimlere gireceğiz. Genel kurulumuzu hem bilgilendirme toplantısı altında güzel bir kahvaltı eşliğinde gerçekleştiriyoruz.  Ticaret İl Müdürümüz her konuda yardımcı oldu, gerekli açıklamaları yaptı. Gerçekten genel kurul öncesi güzel açıklamalar yapılarak tüm emlakçı arkadaşlarımız bilgilendirildi. Yeni çıkan kanunun seviye 4, seviye 5 belgelerinin nasıl alınması gerektiği anlatıldı ve yetki belgesi için en son gün olan 5 Aralık 2019 tarihi anımsatıldı. Bu tarihten sonra bu belgeler alınmadığı takdirde emlakçılık yapılamayacağı hususunda güzel açıklamalarda bulunuldu.'

Edirne Ticaret ve İl Müdürü Mahmut Altun ise genel kurulda yaptığı konuşmada 'Edirne genelinde 215 tane emlakçı var. Sadece 48'i yetki belgesi aldı. 23'ü de merkezde. Yönetmeliğin verdiği süre de 5 Aralık'ta bitiyor. Emlakçıların çok acele etmesi gerekiyor. Aksi halde müktesep hakları ellerinden alınır. Bakıyorum telaş yok, sistem üzerinden değil de elden müracaat etmeye çalışıyorlar. Sistem üzerinden müracaat edecekler biz değerlendireceğiz, 5 gün içerisinde yerine bakıyoruz. Fiziki olarak yeri uygunsa 7 gün içinde yetki belgelerini veriyoruz. Biz il müdürlüğü olarak hızlı davranıyoruz ancak bu işle iştigal eden arkadaşlarımız bu kadar hızlı değil. Biz bundan şikayetçiyiz. Daha sonra bu işin ciddiyetinin farkına varacaklar ama iş işten geçmiş tren kaçmış olacak' ifadelerini kullandı.

Gündemdeki maddelerin görüşülmesinden sonra seçime tek listeyle seçimlere gidildi. Aytaç Feda'nın güven tazelediği yeni yönetim kuruluna Aytaç Feda, Namık Babacan, Turgay Aksu, İsmail Turan ve Nesrin Yılmaz yer aldı. Denetleme kuruluna Hüsamettin Ciynaklı, Sebahattin Deniz ve Tuncay Koç getirilirken Genel Başkan İlhan, Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun'a teşekkür belgesi verdi. 

Bakmadan Geçme