'Fakültelerde Teröre Geçit Vermeyiz'

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına ve 'Üniversitelerimizde Teröre Hayır' sloganı adı altında yürüyüş gerçekleştirdi.

'Fakültelerde Teröre Geçit Vermeyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı üyeleri  Fen-Edebiyat Fakültesi’nde bir araya geldi. İlk olarak fakülte önündeki Fırat Yılmaz Çakıroğlu tabelasının değiştirildi. Daha sonra “Üniversitelerimizde Teröre Hayır” sloganı adı altında yürüyüş gerçekleştirdi.

Ardından yurt, yerleşke ve fakülte başkanlarının atamalarını gerçekleştirdi. Atamalarının ardından Ülkü Ocakları Edirne İl Başkan Yardımcısı Erim Karakaş basın açıklamasını yaptı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına fakültede bulunan fidanın tabelasının değişimi için toplandıklarını aktaran Ülkü Ocakları Edirne İl Başkan Yardımcısı Erim Karakaş, ayrıca üniversite yerleşke başkanlarının da atamalarının yapıldığını belirtti.

1 Ocak 2022’de hayata gözlerini yuman Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun idealist bir Türk genci olduğunu vurgulayan Karakaş, “Kendisi öğretmen olup, vatanına ve milletine hayırlı bir Türk gençliği yetiştirmeyi hedefleyen, idealist bir Türk genciydi. Lakin hiçbir şeyin vatansız olmayacağını bildiği için Türk evladına yakışırcasına bu kahpelere müsaade etmediği için şehit edilmiştir. Şimdi, sizlere soruyorum. Sizlerin fakülte koridorlarında, sınıf tahtalarında terör propagandası yapıldığında kafanıza aşağı eğip susacak mısınız. Yoksa Fırat reis gibi vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele mi edeceksiniz. Bizler, hepimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’yuz ve buradan şunu haykırıyoruz ki Trakya üniversitesinde hiçbir terör propagandasına müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse Fırat reisin yolundan şehadete yürüyeceğiz lakin hiçbir vatan haini soysuza yol vermeyeceğiz. Herhangi bir propaganda dişe diş kana kan bilincinde hareket edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu şehit eden; soysuz, vatan haini Nurullah Semo; vatanın bölünmez bütünlüğünü bozmaktan ağırlaştırılmış müebbet cezası almıştır. Kendisi, PKK’nın bir üyesiydi. Şimdi, siz değerli dava arkadaşlarıma ve Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerine soruyorum. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, bir siyasi çalışma mıdır. Yoksa her Türk gencinin anması gereken bir şehit midir.” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir fakültede teröre geçit yoktur”

Ülkü Ocakları’nın milliyetçilik bilincini hiçbir zaman kaybetmediğini ve kaybetmeyeceğini söyleyen Karakaş, “Fırat Reisin dediği gibi “Bu mücadeleyi 20 kişi kalsakta 30 kişi kalsakta bu şerefsizlere bu vatan hainlerine karşı sürdüreceğiz Allah’ın izniyle” Trakya Üniversitesinde vatan haini bir yapılanma hissettiğimizde de Ülkücü Hareket olarak demir bir yumruk misali başını ezeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ülkü Ocakları’nın sancağının dalgalandığı hiçbir şehirde, hiçbir fakültede teröre geçit yoktur. Arkadaşlar, son olarak şunu bilmenizi isterim ki; bizler bu vatanın öz evlatlarıyız. Bizler, bu kutsal toprakların menfaatleri için hiçbir siyasi amaç gütmeksizin seve seve can verecek Türk milletinin öz evlatlarıyız.” Dedi. Barış Karapaça