• Haberler
  • Edirne
  • Fahrettin- Necla Akınlı çifti, güreş sevdasından vazgeçemiyor

Fahrettin- Necla Akınlı çifti, güreş sevdasından vazgeçemiyor

Edirne'de düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne 20 yıldır aralıksız gelen Fahrettin- Necla Akınlı çifti, güreş sevdasından vazgeçemiyor.

Fahrettin- Necla Akınlı çifti, güreş sevdasından vazgeçemiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Manisa’dan Edirne’ye 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için gelen çift, ata sporu yağlı güreşi yerinde izlemek ve heyecanı yaşamak her yıl er meydanının yolunu tutuyor.

Kentte çadırda kalmayı tercih eden çift, güreş günleri sabah erken saatte Sarayiçi’nin yolunu tutuyor.

Tarihi güreşlere 20 yıldır gelene 65 yaşındaki Fahrettin Akınlı, "Kırkpınar’a gelmediğim zaman rahatsız oluyorum, alışkanlık haline geldi. Bir hastalık oldu bu. Her sene geliyoruz" dedi.

Belediyenin konaklama konusunda güreşseverlere yardımcı olması gerektiğini savunan Fahrettin Akınlı, çadır kurdukları alandan para talep ettiklerini ve bu durumda güreş sevdasından vazgeçerek bir daha gelmeyeceklerini belirtti.

Akıllı, daha önceki yıllara nazaran bu yıl zabıta ekiplerinin çadır kuryama müsaade etmediğini ifade etti ve şöyle devam etti:

“Zorluk çıkartıyorlar. Önceden ücretsiz pansiyonlara gönderiyorlardı şimdi onları da paralı yapmışlar. Böyle devam ederse bir daha gelmeyebiliriz"

Antalya Elmalı, Kurtdere ve Kırkpınar Yağlı güreşlerini yakından takip ettiklerini aktaran Akınlı, özellikle Kırkpınar'ın vazgeçilmez bir sevda olduğunu dile getirdi.

Eşiyle birlikte güreşlere gelen 60 yaşındaki Necla Akınlı ise ata sporu olan güreşleri çok sevdiklerini söyledi.

Her sene gelmeye çalıştıklarını aktaran Akınlı, "Ata sporu güreşlerimizi çok seviyoruz. Her sene gelmeye çalışıyoruz. Yaşlandık bundan sonra gezelim, hayatımızı yaşayalım istedik. Elmalı'ya, kurtdereli'ye ve Kırkpınar’a geliyoruz. Hele Kırkpınar'dan hiç vazgeçemiyoruz. Kırkpınar bizim vazgeçilmez bir güreşimiz. Belediye bu yıl çadır kuracak yerlerimizi yasaklamasa daha da güzel olur. Bu sene onları kısıtlamışlar. Bunları kısıtlamasınlar isterim. Okul bahçesinde kalıyoruz. 5 günlük geldik. Sarı fırtına İsmail Balaban'ı tutuyorum. Sarı fırtınayı çok seviyorum. Hep sarı fırtına kazansın isterim" diye konuştu.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ