EYT açıklaması sonrası SGK önünde uzun kuyruklar oluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT'nin detaylarını açıklamasının ardından Edirne'de yüzlerce kişi merak ettikleri sorulara cevap alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu.

EYT açıklaması sonrası SGK önünde uzun kuyruklar oluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca insanın beklediği EYT’nin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT'de yaş şartı olmayacağını ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını açıklaması vatandaşlarda heyecan yarattı.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Edirne’de yüzlerce vatandaş SGK’ya başvurdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kurumun önünde yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar prim, askerlik ve hizmet borçlanması gibi merak ettiği konuları uzmanlarına sordu.

“EYT bizim için sevindirici bir karar oldu”

Keşan'dan gelen Hicabi Çelik, "EYT için başvuracağım. Sigortam var onun üstüne bağkur borçlanmam vardı borcumu ödeyip emekli olmayı istiyorum. Yaklaşık 25 yıldır çalışıyorum. Uzun süredir açıklanmasını bekliyorduk. Sevindirici bir karar oldu" dedi.

Doğum borçlanması için sıraya girdiğini dile getiren Hicran Gider, “Emekli olmak istiyoruz ama bakacağız içeri girince. Doğum borçlanması için geldim. Emekli olabilecek miyim bilmiyorum ama içeri danışacağım. Tam bilgim yok. İnşallah olacağım. Çıkan karara sevindik sonuçta genç yaşta emekli olacağız inşallah” dedi.

“EYT konusunda beklediğimizi almış olduk”

Askerlik borcu için geldiğini söyleyen Cemal Boztepe, "Sistemlerde kapalı diyorlar ama inşallah olur bizde emekli  oluruz. EYT son güne de kalsa yüzümüz gülecek. Yaş sınırı bekliyordum açık konuşmak gerekirse. Bu biraz sürpriz oldu. Daha erken olsaydı daha iyi olurdu bu kadar kalabalık olmazdı. Ama karar çok güzel oldu. En azından beklediğimizi almış olduk" ifadelerine yer verdi.

EYT haberini alınca mutlu olduklarını ifade eden Ümit Ürgel, “Eksik günlerimiz var. Prim sayısı eksik, eksik olan bütün primlerimizi yatırıp emekli olacağız. 5 bin iş günü olduğu için, 70’lerde askerlik yapanlar 15 aya düştü. 450 gün 550 gün şeklinde prim yatıracak arkadaşlarımız var. Onları tamamlayıp Allah’ın izniyle 2023’te hayallerimize kavuşacağız" dedi.

Askerlik borçlanması için SGK’ya geldiğini aktaran Haci Gürebal, "Allah izin verirse bizde emekli olacağız. Yaş geldi çalışamıyoruz. Primlerimizi tamamlayalım bizde kurtaralım istiyoruz. Askerlik borçlanması için buradayım. Az bir eksiğim var onu tamamlayıp yılbaşından sonra da dilekçemizi vereceğiz" dedi.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ