Evcil hayvanlara mikroçip uygulamasında son tarih 31 Aralık

  Evcil hayvanlara mikroçip takma zorunluluğu 31 Aralık 2022 tarihine kadar devam ediyor. 31 Aralık tarihinden sonra mikroçip uygulaması yapılmayan evcil hayvanlar için sahiplerine cezai işlem uygulanacak. Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, 31 Aralık 2022 tarihine kadar süre olan mikroçip uygulaması için ek süre talebinde bulunacakları açıkladı.

Evcil hayvanlara mikroçip uygulamasında son tarih 31 Aralık
TAKİP ET Google News ile Takip Et


 Evcil hayvan sahibi olanlar kedi köpeklerine mikroçip taktırmak için son tarih 31 Aralık 2022 bu tarihe kadar mikroçip uygulaması yaptırmayanlara cezai işlem uygulanacak. Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, evcil hayvanlarına mikroçip uygulaması ve karne belgelerini yaptıracak vatandaşların son güne bırakmaması hakkında uyarılarda bulundu.
                "Taleplere yetişemiyoruz"

31 Aralık 2022 tarihinde son bulacak mikroçip uygulaması için ek süre talebinde bulunacaklarını belirten Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, yoğun talep üzerine yetişemediklerini çalışmaların devam etmesi için ek süre talep edeceklerini söyledi.
                Türkoğlu, "Mikroçip taktırma ve karne tedariki ile ilgili bir sorun var bizim elimize gelmiyor. Biz de hekimler olarak bunu ulaştırmakta zahmet çekiyoruz. Şunu net olarak söyleyebilirim. Elinden geldiği gibi bakanlık da biz de çalışıyoruz. Ama yoğun bir talep var. Türkiye'de her zaman son raddeye bırakılır. Bununla ilgili hayvan sahiplerine uyarımızı yapmıştık. Sosyal medya hesaplarımızdan da duyurularımızı yapmış ve kendi üyelerimizi de uyarmıştık. Bu işi daha aktif olarak yapmak istemiştik ama son raddeye geldiği için bir sıkışma oluyor. Mümkün olduğunca hayvan sahiplerini uyaralım son raddeye bırakmamaya çalışalım" dedi.

"Kimsenin ceza almasını istemiyoruz"

Mikroçip işlemini yaptırmayanların cezai işlem uygulanmasını istemediklerini konu hakkında çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Türkoğlu, "Cezai uygulama ile ilgili de kimsenin ceza almasını istemiyoruz. Tarım il ve ilçe müdürlükleri de serbest kliniklerde bu konu ile ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Problem olacağını düşünmüyorum. Sürenin uzatılması için de başvurumuz var. Bunun da dikkate alınacağını düşünüyoruz. Hem merkez konseyimiz hem de odalarımız bu konunun esnetilmesi ile ilgili başvurularını yaptılar" ifadelerine yer verdi.

 31 Aralık 2022 tarihinden sonra çip taktırmayan hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanacağı gibi 1 Ocak 2023 tarihinden sonra da cezanın ödenmesiyle çip takma işlemi yapılacak.
 

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN