Esnafın Kırkpınar köşesi ilgi odağı oldu

Edirne'de Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tanıtımına katkı sağlamak ve kent esnafına örnek teşkil etmek amacıyla iş yerinin giriş kısmına Kırkpınar Köşesi oluşturan güreş sevdalısı Eczacı İbrahim Ay, bu yıl da geleneği sürdürdü.

Esnafın Kırkpınar köşesi ilgi odağı oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte her yıl düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla iş yerinin giriş kısmında Kırkpınar objelerinin yer aldığı bir köşe oluşturan belediye eski başkanlarından Eczacı İbrahim Ay, iş yerine koyduğu davul ile Kırkpınar davetine eşlik etti.

Ağa kıyafetli manken, davul-zurna, kıspet, ağanın altın kemeri, yağ ibriği ve kırmızı dipli mum gibi Kırkpınar’ı simgeleyen objeler eczanenin giriş kısmında yer alıyor.

Edirneli güreş sevdalısı esnaf İbrahim Ay, 1950 yılından beri beri Kırkpınar yağlı güreşlerini izlediğini belirtti.

Kentteki esnafların Kırkpınar'a katılmadığını belirterek bu ata sporuna destek olmaları gerektiğini aktaran Ay, Edirneli esnafın Kırkpınar için bir şeyler yapması gerektiğini ve iş yerlerine Kırkpınar’ı yansıtan objelere yer verilmesinin güzel olacağını dile getirdi.

Her yıl geleneksel olarak Kırkpınar Köşesi hazırladığını belirten Ay, “Kırkpınar'ı yansıtan davul, zurna, ibrik, kıspet, kemer gibi objelerle o heyecanı yaşadığını ve misafirlere tanıtıyorum. Her sene Kırkpınar’a davette 20 davulcu 20 zurnacı iş yerimin önüne geliyor ve karşılıklı davul-zurna çalıyoruz. Ben de davulumu çıkarırım. Onların karşısında davulumu çalarım. Bir nevi Kırkpınar orkestrasının şefi olurum.  O da beni mutlu ediyor. Güzel bir Kırkpınar geçmesini istiyorum.  İnşallah kazasız belasız yoğun bir Kırkpınar geçer.” Şeklinde konuştu.

Kırkpınar köşesinin yabancıların hoşuna gittiğini vurgulayan Ay, “Onlara Ata sporu yağlı güreşi ve gelenekleri anlatıyoruz hoşlarına gidiyor. Hatta onlara Kırkpınar’ın tarihçesini anlatırken o tarafta doğduğunu da anlatıyoruz, şaşırıyorlar. Bu geleneğin uluslararası tanıtım kısmı zayıf kalıyor, daha fazla tanıtılmalı” dedi.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar