Erkek Meclise Geçmiş başkan

Edirne İl Genel Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya CHP'den 15, AK Parti'den 11 ve İYİ Parti'den 2 il genel meclisi üyesi katılırken meclis başkanlığı, birinci ve ikinci başkanvekilliği ile kâtip asil ve yedek üyelikleri belirlendi. Seçimlerin sonucunda meclis başkanlığına yeniden Mehmet Geçmiş seçilirken İYİ Parti'nin de desteğini alan CHP, birinci ve ikinci başkanvekilliği ile kâtip asil ve yedek üyeliklerini de 17 oy ile kazanmayı başardı. Seçimlerde il genel meclisine ilk kez seçilen kadın üyeler Çiğdem Gegeoğlu ile Melek Uzgör'ün görev alamaması dikkat çekti.

Erkek Meclise Geçmiş başkan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından seçmenlerin oylarıyla belirlenen 28 üyesi ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 15, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) 11 ve İYİ Parti'den 2 il genel meclisi üyesi katıldılar. AK Parti İpsala Meclis Üyesi Hüseyin Filiz'in en yaşlı üye olması nedeniyle başkanlık koltuğuna oturduğu toplantı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Toplantının ilk gündem maddesinde ise meclis başkanlığı seçimleri gerçekleştirildi. CHP grubu tarafından Mehmet Geçmiş, AK Parti grubu tarafından Mustafa Suiçmez'in başkan adayı gösterildiği seçimlerde, İYİ Parti grubu ise aday göstermeyecek CHP adayı Geçmiş'i desteklediler. Kapalı oy sistemiyle gerçekleştirilen seçimlerin sonucunda Geçmiş, 17 oy, Suiçmez ise 11 oy aldı. Geçmiş, yeniden İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, meclisin temsil gücünü en iyi şekilde kullanmaya çalışacağını belirterek; 'Bugün için doğru bildiğimiz şeyler yarın için değişebilmektedir. Bu bağlamda mali-müşterek nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan idare ve mali özelliklere sahip İl Özel İdaresi'ni karar organı il genel meclis üyelerimiz, bu 5 yıllık süreç içerisinde 9 ilçe, 7 belde ve 254 köye hizmet etmenin onuru ve şerefini birlikte yaşayacağız. '˜Halkın verdiği en düşük paye, güç ile elde edilen en yüksek sıfat ve makamlardan daha iyidir' der hepinize yeni dönemde hayırlı çalışmalar diliyorum' ifadelerine yer verdi.

Meclis başkanlığı seçiminin ardından toplantıda birinci ve ikinci başkanvekilliği ve divan kâtip üyelikleri seçimleri de gerçekleştirildi.  Birinci başkanvekilliği seçiminde CHP grubu Şenol Kılıç'ı, AK Parti grubu ise Nedret Akbulut'u aday olarak açıkladı. İYİ Parti'nin de destek verdiği CHP'li Şenol Kılıç, 17 oy olarak meclis birinci başkanvekilliğine seçilirken; Akbulut ise 11 oy aldı. Meclis ikinci başkanvekilliği seçiminde ise CHP grubu Ahmet Sarıgül'ü, AK Parti grubu ise Secaattin Uyur'u aday gösterdi. Seçimin sonucunda İYİ Parti grubunun da desteğini alan Sarıgül, 17 oy ile ikinci başkanvekilliğine seçildi. Uyur ise 11 oyda kaldı.

Tek kadın aday seçilemedi

Toplantının son seçiminde ise kâtip üyeleri belirlendi. CHP grubu kâtip asil üyeliklere Kutay Özköse ve Sezgin Gündoğdu'yu, kâtip yedek üyeliklerine ise Erdinç Can ve İsmail Alış'ı aday gösterdiler. AK Parti grubu ise kâtip asil üyeliklere Halil Bayazıt ve İsmet Özçifçi'yi, yedek üyeliklere ise Melek Uzgör ve Tamer Karadağ'ı aday olarak açıkladılar. Seçimlerin sonucunda son seçimde de İYİ Parti grubunun desteğini almayı başaran CHP grubundan Kutay Özköse ve Sezgin Gündoğdu, kâtip asil üyeliklerine 17 oy ile seçilmeyi başardılar. Kâtip yedek üyeliklere ise Erdinç Can seçildiler. Asil üyelik adayları Halil Bayazıt ve İsmet Özçifçi ile yedek üyelik adayları Melek Uzgör ve Tamer Karadağ ise 11 oy aldılar. Seçimlerin tamamlanmasının ardından meclis başkanı Geçmiş, il genel meclisinin yeni üyelerine tek tek söz verdi. Meclis üyeleri, tek tek kürsüye çıkarak kendilerini tanıttılar. Toplantılar, bugün komisyon seçimleri ile devam edecek. 

Bakmadan Geçme