Erçin 'Askıda Okul Giysisi projesi devam edecek'

Edirne Çocuk Hakları DerneğiYönetim Kurulu Başkanı Nur Yılmaz Ercin, 'Askıda Okul Giysisi' projesi bu yıl da devam edeceğini açıkladı.

Erçin 'Askıda Okul Giysisi projesi devam edecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında dernek adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Nur Yılmaz Ercin, "Askıda Okul Giysisi" projesi bu yıl da devam edeceğini duyurdu.

Edirne Çocuk Hakları Derneği'nin çocuğun üstün yararını önceleyerek, çocukların hak temelli yaşamını tüm gücüyle savunmak ve aktif olarak yapabileceklerini kentlilerle paylaşmak amacıyla kurulduğunu söyleyen Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Nur Yılmaz Ercin,  her çocuğun eğitim, sağlık, barınma ve güvenliği başta olmak üzere, şimdiye dek, sahip olması gereken bütün hakları için farkındalık yaratmayı ve katkı sağlamayı önüne koyduklarını söyledi.

Bugüne dek, pek çok farklı sorunda üyeler ve gönüllülerle ortak bilinç ve farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nur Yılmaz Ercin, "Aslında en çok istediğimiz şey, Edirne'de yaşayan çocuklar için, renkli, eğlenceli özel günler, bayramlar ve şenlikler düzenlemekti. Gerçekleştirirken sadece keyifli zamanlar geçireceğimiz, çok güzel çocukluk anıları biriktireceğimiz ve hep tebessümle hatırlanacak renkli işler yapmayı arzuladık. Ancak, bir süredir, gerek Dünyanın gerek Ülkemizin içinde geçmekte olduğu dönem ve koşullar nedeniyle, isteklerimizin yerini ihtiyaçlarımız aldı" ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz yıllarda 2 kez yaptıkları "Askıda Okul Giysisi" dayanışmasını yine gerçekleştirme kararı aldıklarını söyleyen Erçin, "Destek olmak isteyen dostlarımızın izleyeceği yol şöyle: Dayanışmamıza, bu dönem katkı koyan mağazayla doğrudan kendiniz iletişime geçip imkanlarınız çerçevesinde bir miktarı katkı olarak mağaza yetkilisine verip fişini alıyorsunuz. Mağazada katkı yapanın ismi, katkı miktarı ve telefonunu not alıyoruz ki, dayanışma sonucu hakkında sizleri bilgilendirelim, teşekkürlerimizi iletelim" dedi.

Alan el ile veren elin birbirini görmediğini söyleyen Erçin, "İhtiyacı olan çocukları belirleyen okul yöneticileri, çocukları ailesi veya öğretmeniyle birlikte mağazaya yönlendiriyor. Çocukların isimleri de, fotoğrafları da hiçbir yerde yer almıyor. Bu konuda herkesten hassas davranmasını bekliyoruz" dedi.

Çocukların istismardan korunması ve daha pek çok hakkı için, ses vermeye devam edeceklerini aktaran Erçin, vatandaşlara dayanışma çağrısı yaptı.

 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ