Engelliler şarj istasyonlarından dertli

Edirne'de engelliler yağışlı günlerde şarj istasyonları kullanmakta zorlanıyor. Koruma kabininin bulunmaması ve şarj çıkış soketlerindeki arızalar nedeniyle engelliler dakikalarca cihazlarını şarj etmek için bekliyor.

Engelliler şarj istasyonlarından dertli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediyesi tarafından Saraçlar Caddesi’nin girişine yaptırılan şarj istasyonda koruma kabini olmadı için engelliler yağmurda ıslanıyor.

Cihazlarını şarj etmek için gelen engelliler yağmurlu günlerde uzun süren şarj işlemi sırasında ıslanmak zorunda kalıyor.

Şarj istasyonunda bulunan 2 çıkışın birisinin de arızalı olması nedeniyle zaman zaman engelliler dakikalarca beklemek zorunda kalıyor.

İlhan Yargılar, şarj istasyonlarında yağmurdan korunmak için kabin olması gerektiğini söyledi.

Şarj makinesinin bozuk olduğunu dile getiren Yargılar, “Bu durum için kaç defa belediyeye telefon ettim ama kimse ilgilenmedi. Size geriş dönüş sağlayacağız, gelip ilgileneceğiz diyorlar ama ilgilenmiyorlar. Bir sürü engelli vatandaş var burada.  Yağmurlu havada dolana kadar beklemek zorunda kalıyoruz. Kablolar arızalı ve bazen çok sıra oluyor ve 3 arkadaş oturup beklemek zorunda kaldığımız zamanlar oluyor. 2 tane Şarj makinesi var biri bozuk. Engellilerin yağmurlu havalardan korunması ve rahat edebilmesi için Şarj istasyonlarında kabin olmasını istiyorum” dedi.  Dilek Şahin