• Haberler
  • Edirne
  • Enez'e acil sağlık hizmetleri istasyonu kazandırılacak

Enez'e acil sağlık hizmetleri istasyonu kazandırılacak

Enez'de acil sağlık hizmetleri istasyonu için Edirne Valisi Ekrem Canalp ile bağışçı Cavit Eser arasında protokol imzalandı.

Enez'e acil sağlık hizmetleri istasyonu kazandırılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

   Edirne Valiliği toplantı salonunda düzenlenen protokol törenine Edirne Valisi Ekrem Canalp, Enez Kaymakamı Alperen Göktaş, İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Yıldırım ve acil sağlık hizmetleri istasyonunun yapımı için gönüllü yardım etmeyi üstlenen hayırsever Cavit Eser katıldı.

Acil sağlık hizmetlerinde yardım talebi geldiği andan itibaren en hızlı ve seri şekilde ambulansların istenilen bölgeye ulaşabilmesinin önemli konuların başında geldiğini söyleyen Edirne Valisi Ekrem Canalp, 'Bu kentsel alanlar için olduğu kadar kırsal alanlar için de aynı şekilde önemlidir. Biz Edirne'mizin her yerinde acil sağlık hizmetlerimizi hızlı ve seri şekilde vakalara ulaşabilecek kapasitede tutmaya özen gösteriyoruz. Bunun için de sürekli ambulanslarımızı yeniliyor, bu kapasiteyi diri ve canlı tutuyoruz. Bunların dışında en önemli konu da istasyonların iyi bir yayılım göstermesidir. Belli yakınlıkta İstasyonların sayısı yeterli olmazsa bu sefer daha fazla yol yapmadan kaynaklanan gecikmeler olabiliyor. İhtiyaç olduğu zaman en hızlı şekilde çalışmasını istiyoruz bunun için de çabalıyoruz. Acil çağrı hizmetleri istasyonlarına bu şekilde ehemmiyet veriyor olmamızın sebebi budur.' Şeklinde konuştu.

'Kuracağımız istasyon ile verilecek hizmetlerin hız ve kalitesi artacaktır'

Acil sağlık hizmetlerine de Enez'de çok ihtiyaç olduğunu aktaran Vali Canalp, 'Özellikle yaz döneminde nüfus çok yüksek rakamlara ulaşıyor. Bu kuracağımız istasyon ile verilecek hizmetlerin hız ve kalitesi artacaktır. Tam kaymakamlık binasının yakınında olan bu nokta Enez'in tam merkezinde olan bir yerdir. Bu konumda hem sahildeki hem de merkezdeki vakalara çok hızlı ve seri şekilde müdahale edebilecek bir kapasiteyi de ortaya koymuş olacağız. Hayırsever iş adamlarımız Keşan ve Uzunköprü'de olduğu gibi Enez'de de kurulmasına öncülük ediyorlar. Cavit Bey yıllardan beri ticaretle uğraşıyorlar ve bunun keyfini abilerinin de adını yaşatacakları bu şekilde bir merkez ile taçlandırmış oluyorlar. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.' Dedi.

Enez'in ihtiyacı bulunan bir kamu binasını protokole istinaden kavuşturduklarını dile getiren Enez Kaymakamı Alperen Göktaş, desteklerinden dolayı Edirne Valisi Ekrem Canalp'e, il sağlık müdürüne ve gönüllü eser ailesine teşekkürlerini sundu.

'Enez'e 7'24 hizmet veren güzel bir acil sağlık istasyonu kazandırmış olacağız'

Enez'in yazları çok yoğun, acil sağlık hizmetleri bakımından da en özellikli bölge olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Yıldırım, 'Enez'de bir acil sağlık hizmetleri istasyonuna ihtiyaç vardı. Bağışçımız Cavit Bey bu konuda gönüllü oldu. Eski hastanemizin bahçesinde arsası bakanlığımıza tahsisli olan bölgede bir acil sağlık hizmetleri istasyonu yapma kararı verdik. Bunun protokolü için toplandık. İnşallah Enez'e 7'24 hizmet veren güzel bir acil sağlık istasyonu kazandırmış olacağız.' İfadelerini kullandı.

'Enez'deki bu eksikliğe destek olmak istedik'

30 yıldan beri ticaretle uğraştıklarını söyleyen Enez esnafı ve gönüllü bağışçı Cavit Esen, 'Bu konuda bir açık olduğunu gördük. Çevremizde de birkaç arkadaşımız bu şekilde yatırımlar yaptı. Onlardan feyiz alarak Enez'deki bu eksikliğe destek olmak istedik. Kaymakamımıza danıştık. O da gerekli girişimleri yaptı. İl sağlık Müdürlüğümüz de yer tahsisinde bize yardımcı oldu. Biz de ailemiz adına abimin adını taşıyan böyle bir sağlık istasyonu yapmaya karar verdik. İnşallah hayırlısı olsun.' Dedi.

Kumru Öngün

 

Bakmadan Geçme