Enez'de Korona hareketliliği

Korona virüs vakasının Türkiye'de görülmesinin ardından okulların tatil edilmesi ve çeşitli sektörlerin faaliyetlerini durdurması nedeniyle Saros Körfezi kıyılarında yazlıkları bulunan Edirneliler tatil beldelerine yöneldi. Uzmanlar ise virüsün taşınmaması konusunda 'Evde kal' uyarılarını devam ettiriyor.

Enez'de Korona hareketliliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde 'Evde kal' uyarıları her gün yapılırken, Edirne'nin Saros Körfezi kıyılarında yazlıkları bulunan vatandaşlar, yazlıklarına gitmeye başladı. Edirne'nin Enez ilçesinde geçen hafta başında başlayan hareketlilik, hafta sonu had safhaya ulaştı. Edirne, İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli illerinden yazlıkları bulunan vatandaşların yöneldiği Enez'de, Belediye Başkanı Özkan Günenç, ciddi bir hareketlilik yarattığını belirterek, belediye olarak hazırlıklara da erken başladıklarını söyledi.

Emekliler akın etti

Edirne'nin en gözde tatil beldelerinin yer aldığı Saros Körfezi'nde hareketlilik, Korona virüsü nedeniyle erken başladı. Erikli ve Enez'de her sitenin önünde araçlar görülmeye başlandı. Korona virüsü nedeniyle başta emekliler ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösterenlerin işlerine ara vermesi nedeniyle kıyı kesimlerine gidiyor. Almanya'dan emekli olan, yaz ve kış aylarını Enez'de geçiren Serhat Kahraman, ciddi oranda artış yaşandığını belirterek, 'Korona virüsü nedeniyle ve havaların da güzel olması nedeniyle emekliler gelmeye başladı' dedi.

Sokaklar boş

Enez'de motel işleten Sait Balcı da, hareketliliğin geçen hafta başında başladığını ve hafta sonu ise oldukça fazlalaştığını ifade etti. Balcı, 'Gelenlerin sayısı oldukça fazla. Sabahları insan kalabalığı görüyorsunuz. Onlar da spor veya yürüyüş yaptıktan sonra yazlıklarına çekiliyorlar. Tedbirlere uyuyorlar' diye konuştu.

Virüsü taşıma riski var

Enez Kartopu Gönüllüleri Derneği Başkanı İsmet Esengin de, yazlığı olanların biranda bölgeye yöneldiğini ifade etti. Esengin, 'İnsanlar daha sağlıklı ve korunaklı bir bölge olacağını düşünüyor ama, büyük şehirlerden bölgeye virüsü taşıma olasılığı da var. Gelenler arasında bilinçli olan ve olmayan da var. Genelde gelenler emekliler' diye konuştu.

Enez Belediyesi hazırlıklarını yaptı

Bölgede hareketliliğin başlamasıyla birlikte Enez Belediyesi de sezon hazırlıklarına erken başladı. Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, 'Her yıl yapılan hazırlıklara biraz erken başladık. Olağanüstü tedbirlerimizi de almış durumdayız. Şuana kadar olumsuz bir durum yaşamadık. Umarım yaşamayız da' ifadelerine yer verdi. 

Ege ve Akdeniz için uyarı yapılmıştı

Daha güvenli olduğu düşünülen tatil beldelerine yönelen vatandaşları, uzmanlar Korona virüsünü bu bölgelere taşıma riski olduğu konusunda uyarıyor. Öte yandan dünyanın en yaşlı ülkesi Japonya'da ise salgın hem İtalya'da olduğu kadar yaygın değil hem ölüm oranı ülkeye göre daha düşük. Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamalarına göre bunun nedeni Tokyo yönetiminin hızlı bir şekilde geniş çaplı testlere ve sıkı seyahat kontrollerine başlaması olarak gösteriliyor. "Evde kal Türkiye" uyarılarına rağmen büyükşehirlerden Ege ve Akdeniz'deki yazlık beldelere geçen hafta ciddi bir yönelme olmuştu. Bodrum, Çeşme, Datça, Bozcaada gibi yazlık bölgelerde hastanelerin kapasiteleri çok kısıtlı olması, çoğunda yoğun bakım olmaması, enfeksiyon hastalıkları uzmanı az olması nedeniyle belediye başkanları ısrarla '˜Gelmeyin' çağrısı yapmıştı. 

 

 

 

Bakmadan Geçme