Enez cinayeti davası sürüyor

Geçtiğimiz yılın Mart ayında Enez limanında balık restoranı işleten H. Ç.'yi öldürdükleri iddiasıyla haklarında dava açılan iki balıkçı yeniden hakim karşısına çıktı. Bir polisin tanık olarak dinlendiği yargılama, eksik hususların giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Enez cinayeti davası sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık D.B. ve suça sürüklenen çocuk T. Ç. ile avukatları katıldı. Öldürülen H. Ç.'nin yakınları G. Ç., İ. Ç., K. Ç., N. B., N. Ç., N. Ç., M. Ç. ile avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada ilk olarak, müşteki G. Ç.'nin olayla ilgili gizli bir tanık bulunduğunu, S. isimli bir polisin olayı gören başka bir tanık olduğu konusunda bilgi verdiği şeklindeki iddiasına yönelik Enez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazıla müzekkereye yanıt verildiği bildirildi. Verilen yanıt üzerine Enez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis S. G. tanık olarak dinlendi. S. G., olaya ilişkin bizzat bilgi ve görgüsü olmadığını ifade ederek, 'Biz olay mahalline gittiğimizde tanık olarak kimse kalmamıştı. Olayı araştırmaya başladık. Çevredeki insanlara sorduk ve bize olay hakkında ön bilgi verdiler. Kesinlikle olayla ilgili herhangi bir gizli tanık yoktur. Teknecilerden birkaç kişiye kimlerin kavga ettiğini sordum. Onlar da sanıkların çalıştığı teknenin ismini verdiler. Herhangi bir gizli tanık yok. Ben bir gizli tanık araştırmaya da girmedim. Böyle bir şey yok' dedi.

Duruşma savcısının sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etmesinin ardından mahkeme heyeti, müştekilere söz verdi. Müştekiler sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade ederek, sanıkların cezalandırılmalarını istediler. Sanık avukatları, sanıkların uygun görülecek adli kontrol şartları ile tahliyelerini talep etti. Suça sürüklenen çocuk T. Ç., bu aşamada bir diyeceğinin olmadığını ifade ederken, sanık D. B. ise 'Kimsenin canına, malına kastım olmamıştır' dedi.

Mahkeme heyeti, sanık D. B. ile suça sürüklenen çocuk T. Ç.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, yargılamayı ileri bir tarihe erteledi.
Olay

Geçtiğimiz yılın Mart ayında, Enez limanında balık restoranı işleten H. Ç., restoranına izinsiz girip alkol alan ve çevreye rahatsızlık verdiği iddia edilen balıkçılar D.B. ve T. Ç. ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu iki balıkçı, restoran sahibi H. Ç.'yi bıçaklayarak, ağır yaraladı. H. Ç. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda D. B. ve suça sürüklenen çocuk T. Ç. Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yakalandı. Enez'e getirilen iki balıkçı, burada çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Suça sürüklenen çocuk T. Ç. ve D. B. hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.Ocak ayında yapılan ilk duruşmada, suça sürüklenen çocuk T. Ç., ölen H. Ç.'nin kendisine çok ağır küfürler ettiğini ileri sürmüş, diğer sanık D. B.'nin ise kavga sırasında onları ayırmaya çalıştığını ifade etmişti. Sanık D. B. de olaydan sonra tekne sahipleri tarafından kovulduklarını, bunun üzerine ailelerinin kendilerini saklamak amacıyla değil, zarar görmesinler diye Balıkesir'e götürdüklerini savunarak, kimsenin canına ve malına kast etmediğini ifade etmişti. 

Bakmadan Geçme