• Haberler
  • Edirne
  • Emniyet Saraçlarda Stant Açarak birimlerini tanıttı

Emniyet Saraçlarda Stant Açarak birimlerini tanıttı

Edirne'de Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 179. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında stant açıldı. İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun standı ziyaret etti. Karaburun, teşkilata en büyük desteğin vatandaşlar tarafından sağlandığını altını çizdi.

Emniyet Saraçlarda Stant Açarak birimlerini tanıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saraçlar Caddesi’nde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü kapsamında etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte polis ekipleri şubeler ve birimleri tanıtmak için stant açtı. Ekipler çocuklara ve vatandaşlara broşür dağıtarak teşkilatı ve birimleri tanıttı.

Çeşitli hediyeler veren ekipler çocuklara balon ve kalem dağıttı. Çocuklar polislerin eşliğinde ekip araçlarına binerek siren ve ekipman hakkında bilgi aldı.

Standın dışında cadde üzerine kurulan led ekranla birlikte emniyetin yaptığı faaliyetlerin yer aldığı videolar gösterime sunuldu.

Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun standı ziyaret etti. Karaburun gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların stantlara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Teşkilat olarak yapılan hizmetler hakkında stantlarda bilgi verdiklerini ifade eden Karaburun, “Suçla ilgili suç önleme ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Vatandaşlara suç ile karşı karşıya kalınca nasıl bir davranış sergileyecekler özellikle dolandırıcı suçuyla ilgili bunlardan beklentilerimiz var. Bu konularda faaliyetlerimiz ile ilgili vatandaşlarımızın hizmetinde olduğumuzu bir kez daha bu vesileyle burada kendilerine iletiyoruz. Bizzat vatandaşlarla temas halinde olmak için ben de faaliyetlere katılmak istedim. Ülkemizin dört bir yanında kaçakçılıkla mücadele, organize suçlarla mücadele, terörizm her türlü asayiş olayının önlenmesi ile ilgili fedakarca çalışan meslektaşlarımın 179. Kurtuluş yılını tekrar tebrik ediyorum.” Dedi.

Karaburun, Türkiye’nin daha güvenli hale gelmesi için 24 saat çalıştıklarını aktardı.

Vatandaşlara çağrıda bulunun Karaburun, teşkilatın kapısının her zaman acık olduğunu hatırlattı.

İhbar mekanizmasının ciddi şekilde işletildiğine değinen Karaburun, “Edirne halkı bu noktada çok duyarlı. Suç Şüphe olduğu zaman bunu polise bildirmekten çekinmesinler. En büyük destek bizim için bu. 112, 155 ve en yakın polis merkezine bunu bildirebilirler.  Bizim çok güzel uygulamalarımız var.  KADES uygulamamız var.  Mutlaka kadınlarımızın KADES uygulamasını kullanmasını istiyoruz.  Herhangi bir şekilde 0 toleransla gittiğimiz noktalardan bir tanesi kadına şiddet.

Bu noktada KADES uygulamasının çok büyük faydasını görüyoruz.  KADES uygulamasını mutlaka telefonlarına indirmelerini istiyoruz.  Uyum uygulamalarımız var narkotik suçlarla ilgili telefonda bir tuşla bütün konum bilgisi dâhil bilgileri ihbarcını bilgilerini gizli tutmak kaydıyla bildiriyor. Bunlar bizim için kıymetli uygulamalar. Vatandaşımızın bize en büyük desteği bizi doğru ve zamanında bilgilendirmesi olur. Bu konuda vatandaşımızdan herhangi bir şekilde şüpheli durumda karşılaştığında mutlaka bizimle paylaşması lazım.” diye konuştu. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN