'Emlakçılar ve ev sahipleri depremzedelere kolaylık sağlasın'

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, ev sahipleri ve emlakçılara seslendi. Feda, emlakçıların depremzedelerden komisyon almaması, ev sahiplerinin ise kirada kolaylık sağlaması yönünde çağrıda bulundu.

'Emlakçılar ve ev sahipleri depremzedelere kolaylık sağlasın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm Türkiye’nin acı içerisinde olduğunu belirten Feda, "Öncelikle Türkiye'mizin başı sağ olsun. Bu facia dünyada az görülen ender bir olay. Burada 10 binin üzerinde insanımız mağdur. Bir sürü hayatını kaybeden insanımız var. Sağ kalanlara Allah sabır versin hayatını kaybedenlere ise Allah rahmet eylesin. Buradan Edirne halkının ev konusunda duyarlı olmasını istiyorum. Oradan Edirne'ye talepler gelmeye başladı. Emlakçı arkadaşlarımızın komisyon almamaları gücü olanın da bir kirayı ödemeleri konusunda yardımcı olmaları çağrısında bulunuyorum. Bunun yanı sıra Edirne halkının da duyarlı olmasını istiyoruz. Evini kiraya verecek olan mal sahiplerinin de bir kira almamalarını ya da yarım kira almaları için çağrı yapıyoruz.” Dedi.

Her şeyin para olmadığını ifade eden Feda, 10 milyonu aşkın insanın sokakta kaldığını vurguladı. Montla dışarıda soğukta yarım saat bile duramazken depremzedelerin bu durumu günlerce yaşadığını aktaran Feda, Edirne’ye güneydoğudan göç etmiş nüfusun çok olduğuna değindi.

Edirne’de yaşayan ve aslen Güneydoğulu olan vatandaşların deprem bölgesinde yakınları olabileceğini söyleyen Feda, emlakçıların ve mal sahiplerinin duyarlı olması gerektiğine değindi. Barış Karapaça