'Emeğimiz Kazanıyor' projesi dünya markalarının ilgi odağı oldu

Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde 'Emeğimiz Kazanıyor' adıyla faaliyete başlayan ve sonradan 'Emeğimiz Kazanıyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi' adı altında projeye dönüşerek hem kadınlara gelir kapısı hem de dünya markalarının ilgi odağı oldu.

'Emeğimiz Kazanıyor' projesi dünya markalarının ilgi odağı oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde faaliyet gösteren 'Emeğimiz Kazanıyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi' adı altında gelişen proje hem kadın istihdamına büyük etki sağlıyor hem de kadınların çalışma hayatlarına katkıda bulunuyor.

‘Emeğimiz Kazanıyor Projesi’ adı altında yaklaşık 2 yıl önce 30 kadınla faaliyete başlayan proje dünya markalarının ilgi odağı oldu. Kadınların el emeği ile yaptığı ürünler dünya markalarının ilgi odağı olurken, kursa katılan kadınlar ise gelen siparişleri yetiştirmek için gece gündüz demeden emek harcıyor.

1 yıl süreyle faaliyet içinde yürütülen projenin daha sonra kooperatife dönüştürdüklerini belirten Edirne Halk Eğitim Merkezi El sanatları Usta Öğreticisi ve Emeğimiz Kazanıyor Kooperatif Başkan Yardımcısı Arzu Yılmaz, 30 kadınla başladıkları projede 800 kadına ulaştıklarını söyledi.

Kadınların hem emek verip, para kazandığı hem de sosyalleşip aile bütçesine katkıda bulunduğunu söyleyen Emeğimiz Kazanıyor Kooperatif Başkan Yardımcısı Arzu Yılmaz, “Sayımız her geçen gün artıyor. Kadınların yoğun ilgisi ve emeği ile beraber birçok ünlü firmanın da bize talebi arttı. İlk başta 1 firma ile başlamıştık. Daha sonra dünya markaları ile çalışmaya başladık. Bu dünya markaları ile çalışmamız sayesinde de birçok firmadan talep görüyoruz. Bu sayede de kursa katılan kadın sayımız da her geçen gün artıyor" ifadelerine yer verdi.

Kursun hem hobi hem de kazanç olarak güzel olduğunu söyleyen 32 yaşındaki ev hanımı Tuğba Ceren Karaman Gül, "Bu kursu duyunca başvuruda bulundum ve gelmeye başladım. Çocuğumu okula bıraktıktan sonra kursa geliyorum. Çanta örmeyi bilmiyordum burada öğrendim. Bu çantaların satışından gelir elde edip ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Bu kurs hem hobi olarak hem de kazanç olarak güzel oluyor. Ev ekonomimize de katkı sağlıyoruz" dedi.

Kurs sayesinde hem sosyalleşip hem de para kazanma imkanı bulduklarını ifade eden 63 yaşındaki Ülfet Gavas, bu kurs sayesinde rahatsızlığını unuttuğunu ve kendini iyi hissetmeye başladığını söyledi. İlk defa kendi parasını kazanmanın mutluluğunu yaşayan Gavas, bu yaşına hiç para kazanmadığını ve bu kurs sayesinde hem sosyalleşme hem de para kazanma imkanı bulduğunu ifade etti.

Arkadaşının tavsiyesi üzerine boş vakitlerini değerlendirmek için kursa katıldığını söyleyen 55 yaşındaki Gülcan Tarun, "Eve iş alıyorum. Evde örüp getiriyorum. Beğenilmesi hoşumuza gidiyor. Daha çok sipariş gelsin, daha çok örelim istiyoruz. Emeğimizin karşılığını alıyoruz, eksiklerimizi gideriyoruz bu bizim için güzel bir şey" dedi.

Kumru Öngün