• Haberler
  • Edirne
  • Elektrik kesintisi nedeniyle bazı esnaflar kepenk kapattı

Elektrik kesintisi nedeniyle bazı esnaflar kepenk kapattı

Edirne'nin en işlek yerlerinden olan Saraçlar Caddesi'nde yaşanan planlı elektrik kesintisi nedeniyle esnaf öğle saatlerine kadar kepenk kapattı.

Elektrik kesintisi nedeniyle bazı esnaflar kepenk kapattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TREDAŞ ekiplerince Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen trafo çalışması nedeniyle bir süre elektrik verilemedi. Kentin en işlek noktalarından olan caddede yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle esnaf öğle saatlerine kadar kepenk kapattı.

TREDAŞ yeni trafo tesisi montaj ve enerjilendirme çalışması nedeniyle Saraçlar Caddesi ve Tahmis Meydanı'nın 16 Kasım 2023 Perşembe günü 07.00-12.00 saatleri arasında elektriksiz kalacağını duyurmuştu.

Duyurunun ardından yapılan elektrik kesintisi nedeniyle esnaf sabah saatlerinde dükkanını açmadı. Bazı işletmeler çareyi jeneratör kullanarak buldu. Bazı işletmeler kepenk açmazken bazıları da karanlıkta satış yapmaya devam etti.

TREDAŞ’ın verdiği bilgiye göre; Edirne Şehir Sabuni Mahallesi Bölgesinde Kalan Edirne Türk Telekom Tesisleri, Edirne PTT  Başmüdürlük Binası, Fuzuli Sokak, Çilingirler Caddesi (Kısmi Olarak), Murat Turgul Caddesi, Tahmis Aralığı Sokak, Tahmis Çarşısı, Yoğurtçular Sokak ve Saraçlar Caddesi (Kısmi Olarak) çalışma süresince enerjisiz kaldı.

Trafo çalışmanın ardından ise tekrar elektrik verildi ve esnaf işinin başına döndü.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN