• Haberler
  • Edirne
  • El emeği göz nuru ürünler, e-ticaret üzerinden pazarlanmaya başlandı

El emeği göz nuru ürünler, e-ticaret üzerinden pazarlanmaya başlandı

Edirne'deki kadın kooperatiflerinde üretilen el emeği göz nuru yöresel ürünler ve el sanatları ürünleri e-ticaret üzerinden pazarlanmaya başlandı.

El emeği göz nuru ürünler, e-ticaret üzerinden pazarlanmaya başlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadınların çalışma hayatındaki yeri ve önemi her geçen gün artıyor. Kentteki kadın kooperatiflerinde üretilen yöresel ürünler, artık dünyaya açılacak. Edirne Valisi Yunus Sezer'in talimatları doğrultusunda kente özgü yöresel ürünlerin markalaşması amacıyla çalışma başlatıldı. Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı tarafından başlatılan çalışma ile kadınlar, artık ünlerini e-ticaret üzerinden satışa sunabilecek.

Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM) laboratuarlarında gıda analizleri yapılan ürünler, "Edirne Yöresel" markasıyla hazırlanarak paketlendi.

"Amacımız yerli üreticilere destek olmak"

Vali Yunus Sezer'in talimatıyla kadın kooperatiflerinde satılan ürünlerin ulusal ve uluslararası düzeyde daha çok pazara ulaşması için çalışma başlatıldığını söyleyen Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Bali, ürünlerin ilk günden yoğun ilgi gördüğünü ve sipariş almaya başlandığını aktardı.

"Edirne Yöresel" markasıyla güçlü bir pazar ağı oluşturarak yerli üreticilerin kalkınmasına destek olmayı hedeflediklerini belirten Bali,  "Edirne'de 16 kadın kooperatifi var. Bu kooperatiflerin hepsinin farklı ürünleri mevcut ve kendi imkanlarıyla bunların satışını yapmaya çalışıyor. Valimiz Yunus Sezer'in talimatıyla bu kooperatiflerde satılan ürünlerin ulusal ve uluslararası düzeyde daha çok pazara ulaşması için çalışma başlatıldı" dedi.

"Ürün çeşitliliği arttırılacak"

Ürünlerin hijyen kurallarına uygun hazırlandığını vurgulayan Bali, ilerleyen günlerde ürün çeşitliliğinin artırılacağını ifade etti.

Coğrafi işaretli ürünlerin satışı konusunda Vali Sezer'in çok titiz davrandığını belirten Bali, "Kooperatiflerin ürünlerinin yanı sıra kentteki yerel firmaların ürünlerini de satışa sunuyoruz. Coğrafi işaretli peynir ve badem ezmesi gibi ürünler başta olmak üzere ürün çeşitliliğini artırıyoruz. Tava ciğerinin yanında servis edilen Karaağaç acı biberini cam kavanozlara koyduk, biberin yeşil hali de turşu olarak hazırlandı. Tüm ürünler, kadınlarımız tarafından hijyenik şartlarda hazırlanıyor. Meriç yer fıstığı, lezzetiyle birçok yer fıstığıyla rekabet edebilecek düzeyde. Fıstık ezmesi ve yağı da talep görüyor. İnşallah ilerleyen günlerde bu ürünlerin yurt dışına satılmasına da vesile olacağız" şeklinde açıklamada bulundu.

Kadın kooperatiflerinin ürettiği el emeği göz nuru yöresel lezzetlerin yer aldığı "edirneyoresel.com.tr" internet sitesinde pirinçli mantı, kahvaltılık poy, Meriç yer fıstığı, Karaağaç cevizi, çıtır kabak reçeli, Karaağaç acı biberi, İpsala pirinci, Mahmutköy kuru fasulyesi gibi gıda ürünlerinin yanı sıra deri çanta ve cüzdan gibi el sanatları ürünleri de satışa sunuluyor.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN