Eğitimcilerden iş bırakma eylemi

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, Okul Müdürü İbrahim Oktugan'ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesine tepki gösteren eğitimciler Saraçlar Caddesi PTT önünde eylem yaptı.

Eğitimcilerden iş bırakma eylemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesine tepki gösteren eğitimciler Saraçlar Caddesi PTT önünde eylem yaptı.

Edirne’de Saraçlar Caddesi PTT önünde bir araya gelen eğitimciler, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesine tepki göstermek amacıyla bir araya geldi.

Tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de yaşanan duruma tepki göstermek amacıyla bir araya gelen eğitimciler, 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Eğitim-İş, Eğitim Sen ve Teç-Sen’e bağlı öğretmenler, ellerinde pankartlarla iş bırakarak eylem yaptı.

Edirne’de Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, (EĞİTİM-İŞ) Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ve Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası’na (TEÇ-SEN) bağlı öğretmenler, Saraçlar Caddesi’nde bir araya geldi.

Basın açıklaması öncesi ilk olarak görevi başında şehit edilen öğretmenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Acet ve Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay basın açıklamasını okudu.

Eğitimcilere şiddete karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Acet, “Can güvenliği olmayan bir eğitim sistemi istemiyoruz. Öğretmenler, toplumun temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceğe rehberlik eden mimarlardır. Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır.  Unutmayalım ki, eğitimsiz bir toplum, karanlığa mahkumdur. Okullardaki şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılması gerekiyor.” Dedi.

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay da okullardaki şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılması gerektiğini ve eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Akçay, okulda şiddettin son bulması için Milli Eğitim Bakanlığı'na acilen harekete geçme ve önlem alma çağrısında bulunduklarını ve şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için bir an önce eğitimde şiddet yasasının çıkarılması gerektiğini söyledi.

Tüm okulların güvenliğinin sağlanması gerektiğini dile getiren Akçay, “Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı hazırlanması gerekiyor. Faillerin toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılması gerekiyor. Özel ya da devlet okulu fark etmeksizin, derhal tüm okulların güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Can güvenliğinin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Eyleme katılan CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, ağırlaştırılmış cezaların gelmesi için konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN