• Haberler
  • Edirne
  • Edirneliler, yerel seçim tercihini neye göre yapacak?

Edirneliler, yerel seçim tercihini neye göre yapacak?

Edirnelilere 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerinde adaya göre mi yoksa partiye göre mi oy vereceklerini diye sorduk.

Edirneliler, yerel seçim tercihini neye göre yapacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İşte cevaplar:

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimi için geri sayım başladı. Partilerde seçim çalışmaları ve hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken vatandaşlar ise 5 yıl boyunca kenti yönetecek belediye başkanını seçmek için düşünmeye başladı.

Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimi için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Ocak'ta başlayan seçim takvimi işliyor.

4 Ocak 2024 Perşembe saat 08.00'de askıya çıkarılan Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 17 Ocak tarihine kadar   muhtarlıklarda askıda kaldı. Vatandaşlar, muhtarlıklara giderek isimlerinin listelerde yer alıp almadığını kontrol etti. Listede isimlerini bulamayan vatandaşlar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulundu.

Seçim takvimi işlerken, 7 Şubat'ta, seçmen kütükleri kesinleştirilecek, seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıkların belirlenmesine başlanacak. Seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar 11 Şubat'ta tamamlanacak.

Seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı 29 Şubat tarihinde başlayacak. 24 Mart tarihinde ise seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanmış olacak.

Edirneli vatandaşlar, 5 yıl boyunca kenti yönetecek olan belediye başkanını seçerken, partiye göre mi, yoksa adaya göre mi tercih yapacak. Yerel seçimlerde en önemli noktanın şehre yapılacak hizmetler, hayata geçirilecek projeler, gelişim ve yenilikler olduğunu belirten vatandaşlar oy kullanırken bu hususları dikkate alarak sandığa gideceklerini belirtti.

"HİZMETE VE ADAYA GÖRE OY VERİRİM"

Vatandaşlardan Sümeyra Güzel, "Hizmete, adaya ve adayın vaat ettikleri ile yapabileceği hizmetler ile sözleri kıyaslayıp oy vermeyi düşünüyorum. Yolların düzelmesini isteriz. Suların insanların içebileceği bir şekilde olmasını ve musluktan çamurlu değil düzgün su akmasını isterim. Temel hizmetleri istiyorum. Edirne çok güzel olmasına rağmen çok bakımsız bir şehir. Batıda böyle bakımsız bir şehir olması çok şaşırtıcı. Buraya gelirken Edirne'yi hiç böyle hayal etmemiştim biraz hayal kırıklığı oldu" dedi.

"EDİRNE BİR KÖY GİBİ"

Yerel seçimlerde adaya  göre oy vereceğini söyleyen Edirneli bir vatandaş ise, "Hizmet edecek insana göre oy veririm. Edirne'nin hali ortada yollar nadas tarlası gibi. Böyle paket yol olur mu. Herkesin bel fıtığı var. Edirne bir köy gibi. Hizmet görmemiş. Edirne Türkiye'nin en geri kalmış vilayeti. Böyle bir geri kalmışlık yok. Yollardan cadde ve sokaklara kadar çarşıda düzgün oturacak yer bile yok. En küçük örneği bu" dedi.

" ADAYA GÖRE OY VERİRİM, İCRAATLAR ÇOK ÖNEMLİ"

Adaya göre oy vermek istediğini söyleyen vatandaşlardan Ferhat Ekrem Karakaşlı, "Adaya göre oy vermek isterim. yaptığı icraatlar ve yapacağı hizmetler çok önemli. Değişim istiyorum. Sofrada her gün aynı yemeği yiyemiyorsun. Değişlik güzel hizmetler gelmesi için değişim istiyorum. Ulaşım, yollar saymakla bitmez. Uzunkaldırım'da oturuyorum. Yolum 5 aydan beri yapılmıyor kimse kontrol etmiyor. Hizmet sıfır" dedi.

"Projelerine bakılarak tercih edilebilir"

Vatandaşlardan Furkan Tunç, "Önceki vaat ettiklerini yapabilmişse ona göre aday seçilir. İlk defa aday olan birisinde ise partisine ve projelerine bakılarak tercih yapılabilir. Halk için bir şeyler yapılıyorsa mantıklı projelerse ona göre adaya göre oy verilir" dedi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ