Edirneli tezgahtardan örnek davranış

Edirne'de Çilingirler Caddesi'ndeki bir helvacı dükkanında tezgahtar olarak çalışan Serkan Yassıtepe, alışveriş sırasında iş yerinde unutulan içi takı seti dolu olan paketi sahibine ulaştırarak örnek bir davranış sergiledi.

Edirneli tezgahtardan örnek davranış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de, Çilingirler Caddesi’ndeki helvacı dükkanına alışveriş yapmak için gelen bir müşteri, içerisinde 40 bin lira değerinde takı seti bulunan paketini unuttu. Paketi fark eden tezgahtar  Serkan Yassıtepe, sahibini bulmak için harekete geçti.

Paketin sahibini bulamayınca ulaşabilecek bir adres ya da bilgiye ulaşmak amacıyla açmaya karar veren Yassıtepe, içindeki altın markası ile kuyumcuya ulaştı. Yaşanan olayı kuyumcuya anlatan ve güvenlik kamerası görüntülerini izleten tezgahtar Yassıtepe, altın dolu paketi sahibine ulaştıracak olmanın mutluluğunu yaşadı.

Müşterinin ziynet eşyası dolu paketi orada unuttuğunu fark etmediğini ve yanında olduğunu düşündüğünü aktaran Yassıtepe, müşterinin 3 kilo helva istediğini ve vakumlattıktan sonra dükkandan ayrıldığını aktardı.

Ziynet eşyası dolu paketi o müşterinin ardından gelen diğer müşterilerin sandığını ve arkalarından koştuğunu belirten Yassıtepe, "Hanımefendi bir paket unuttunuz mu. Yok benim değil dedi. Sonra ben tekrar dükkâna geldim. Haddim olmayarak paketi açtım. Üzerinde bir altın markası vardı. Bu kuyumcuya ulaştım. Yaşanan olayı anlattım. Kuyumcuya ne yapabiliriz nasıl ulaştırabilir diye sordum. Kuyumcuya altınları götürmeye gittiğimde oradaki arkadaşlar altınların sahibini buldu. Kendisine telefonla ulaşıldı. Biz de konuşmaya başladık. Altın sahibine unuttuğu eşyayı nasıl unuttuğunu anlattım. O da şaşırdı. Altınlarının yanında olduğunu düşünüyormuş fark etmemiş unuttuğunu. Ben dedim kuyumcuya teslim ettim onları. Bunu dedim size gönderilecek. Bizim her zaman yapacağımız şey bu” ifadelerine yer verdi.

Paketin sahibi ile telefonda görüştüğünü söyleyen Yassıtepe, “Kendisiyle bire bir görüştüm. ‘Dükkanda paketinizi bıraktınız. Ben de haddim olmayarak açtım. İçinde bir kuyumcu markası vardı. Ona göre kuyumcuya gittim. Size ulaştım, size teslim edilecek’ dedim.  O da şaşırdı. Ondan sonra bana teşekkür etti. Kendisi kızının bulunduğu Amerika’ya gidiyormuş. Yolculuk yapıyor, diye takıları almak üzere kendi tanıdıklarını gönderdiler. Sahibine teslim edildi” dedi.

Müşteriye ziynet eşyasını direk teslim etmek istediğini belirten Yassıtepe, insanlık görevini yerine getirdiğini aktardı.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN