Edirneli aşçı, yaraların sarılmasına katkı için deprem bölgesine gitti

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliğine bir destek de Edirneli aşçı Şenay Salam'dan geldi. Kentteki işyerini kızlarına emanet eden duyarlı esnaf, deprem bölgesi Elbistan'a desteğe gitti.

Edirneli aşçı, yaraların sarılmasına katkı için deprem bölgesine gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen yıkıcı depremlerin ardından Türkiye'nin dört bir yanında yardım seferberliği başlatıldı. Kimisi evindeki aşını paylaştı, kimisi ise deprem bölgelerine desteğe giderek yaraların sarılmasına katkı sağlamaya çalıştı.

Edirne’de esnaf lokantası işleten aşçı Şenay Salam, dükkanını kızlarına bırakarak Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere yardım etmek için Elbistan’a gitti. 13 gün kaldığı Elbistan’da afetzedelere 3 öğün sıcak yemek pişiren Salam,  afetzedelerin beslenme ihtiyacını karşılamak için gece gündüz demeden yoğun emek harcadı.

Edirne Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında iş birliğiyle deprem bölgesine gönüllü olarak giden Salam, yemek yaptı. Depremin ilk gününden itibaren afetzedelerin yanında olmak istediğini ifade eden Salam, Edirne’de 10 gün boyunca yardım çalışmalarına destek verdiğini ardından gönüllü olarak deprem bölgesine gittiğini kaydetti.

"Kollarımızı sıvadık başladık"

Afetzedelerin yardıma ihtiyacı olduğunu düşünerek bölgeye gittiğini vurgulayan Salam, “Trakya Üniversitesi'nin yayınladığı ilanı gördüm. Aşçı ve aşçı yardımcısı arandığını söylediler. Başvurumu yaptım. Rektörlükten arandım gelebilecek miyim diye sordular. Bende gelebileceğimi söyledim. Oradaki insanlara yardım etmek, bir nebzede olsa faydamın dokunmasını istedim. 18 saat uzun bir yolculuk yaptık. Kahramanmaraş'a yaklaştığımızda içler açısı bir durumla karşılaştık. İlk gittiğimizde ilk dikkatimi çeken hiçbir camide minarenin olmamasıydı. Çok üzüldüm. Sabah 8'de görev yerimize gittik. Kollarımızı sıvadık başladık. Mutfakta 10 kişi çalışıyorduk" ifadelerine yer verdi.

Dükkanından elde ettiği gelir ile geçimini sağladığını dile getiren Salam, risk alarak dükkanını bıraktığını ancak kızlarının kendisine yardımcı olduğunu aktardı. Depremzedelere yardım etmenin çok değerli olduğunu belirten Salam, çalışmamalara katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

"Çok yardıma ihtiyaçları vardı"

Depremzedelere yönelik yardımların devam etmesi gerektiğini söyleyen Salam,"Benim dükkanım 3 ay, 5 ay kapanabilir. Ben tekrardan başlarım ama oradakilerin öyle bir şansı yoktu. Çok yardıma ihtiyaçları vardı. Bir an için empati kurdum. Bende deprem bölgesinde olabilirdim. Benim çocuklarım veya eşimde orada olabilirdi. Dedim ki ben burada iyiyim, çocuklarımda iyi babaları başında ben gitmek istiyorum ve yardım etmek istiyorum. Para herkes için önemli belki ama benim için önce insanlık geliyor. Keşke ilk günden gidebilseydim. Orada hiç kimsem yoktu ama çok iyi dostluklarım oldu. 50 kilo pirinçten pilav yaptık. Hayatımda ilkti. Evet 10 kilo pilav yapıyordum ama 50 kilodan hiç denememiştim. Dedim ki yapacağım, ben bu işi başaracağım. Herkes yardım etti bende dişimi tırnağıma kattım ve çalıştım" şeklinde açıklamada bulundu.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ