Edirne'ye gelen depremzedeler için ücretsiz market oluşturuldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar, farklı illere yerleşmeye başladı. Bu çerçevede Edirne'ye gelen depremzedeler ve çocukları için ücretsiz market oluşturuldu.

Edirne'ye gelen depremzedeler için ücretsiz market oluşturuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de deprem bölgesine gönderilmek üzere Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan yardım toplama merkezinde ayrıca ücretsiz olarak alışveriş yapmalarına yönelik market oluşturuldu.

 ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremler, büyük bir yıkıma neden oldu. Türkiye genelinde başlatılan kampanyalarla birlikte bölgeye yardımlar devam ediyor. Edirne’de Mimar Sinan Spor Salonu’na yardım malzemeleri gelmeye devam ediyor. Yardım kampanyası için seferber olan Edirneliler gıdadan giyime, hijyen malzemesinden, çocuk malzemelerine kadar bir çok malzemeyi toplama merkezine getiriyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve "asrın felaketi" olarak nitelenen depremler nedeniyle toplanan malzemeler gönüllüler tarafından tasnif ediliyor. Eşyalar paketlenerek tırlara yükleniyor. Deprem bölgesine gönderilen tırların yanı sıra Edirne’ye gelen depremzedeler içinde çeşitli uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Mimar Sinan Spor Salonu’nda toplanan yardım malzemeleri tasnif edildikten sonra oluşturulan markette raflara yerleştiriliyor. Depremzedeler, oluşturulan markete gelerek ücretsiz bir şekilde ihtiyacı olan eşyaları alabiliyor.

Ücretsiz markette temel ihtiyaçların yanı sıra küçük yaştaki çocuklara yönelik giyim, gıda ve bebek ürünleri de yer alıyor. Ücretsiz markette gönüllü olarak çalışma yapan Hilal Işık, depremzedelerin ihtiyaçlarının listelenerek raflara yerleştirildiğini söyledi.

Depremzedelerin ücretsiz markete gelerek yada ilgili kurumdan istekte bulunarak ihtiyaçlarını giderebileceğini aktaran Işık, Oluşturulan ücretsiz markette birçok ürünün bulunduğuna değindi.

Gıda, giyim ve hijyen gibi malzemelerin depremzedeler için hazırlandığını belirten Işık, "Onlara uygun listelenen kolileri türüne göre ayrıştırarak depremzedelerin ikamet ettiği yerlere götürülüyor. Depremzedeler bu market bölümüne gelerek de ücretsiz bir şekilde alışveriş yapabiliyor. Hijyen, gıda, iç çamaşırı, kıyafet, bir insanın ihtiyacı için ne gerekiyorsa her şey burada var. Hepsi raflarda ayrılmış şekilde. Depremzedelerin ihtiyaçlarına uygun koliler de hazırlanıyor” ifadelerine yer verdi.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ