Edirne'nin yeni markaları düzenlenen toplantıyla tanıtıldı

Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı tarafından gerçekleştirilen 'GURMEDİR' markasında yer alan ürünlerin tanıtımı kentteki bir tesiste gerçekleştirilen toplantıda yapıldı. 

Edirne'nin yeni markaları düzenlenen toplantıyla tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buradaki programın ardından SOGEP – Kadının Emeği Evinin Ekmeği Projesi çerçevesinde Selimiye'nin gölgesinde faaliyete geçen LALEL Şubesinin açılışı yapıldı. Edirne Valiliği öncülüğünde Şehir Gönüllüleri Vakfı tarafından düzenlenen“Gurmedir Tanıtımı” kentteki bir tesiste gerçekleştirildi. Tanıtımın ardından ürünlerin tadına bakıldı. Ürünler Karaağaç’taki proje uygulama merkezi ve açılışı yapılan Selimiye Cami arkasındaki mağazada ve gurmedirsen sitesi üzerinden satışa sunulacak.

Programda konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, projenin 3 yıldır başarıyla sürdürüldüğünü söyledi. Kırbıyık, kentin markalarına sahip çıkılarak kadın kooperatiflerin geleceğine katkı sunulmak istediklerini dile getirdi ve şöyle devam etti:  “Bu noktada hepinizden ayrı ayrı destek Beklediğinizi özellikle altını çizerek ifade etmek istiyorum. Tabii bu sürecin içerisinde dediğim gibi çok fazla emek sarf eden arkadaşımız oldu. Bir boyutuyla üniversitemiz var. Başta Rektör hocamız olmak üzere Teknopark'a yine ilgili dairelerine hakikaten çok teşekkür büyük bir özveriyle destek oldular her birine. Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kalkınma ajansının süreç içerisinde bize birden fazla projeyle desteği oldu. Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri'miz burada. Kendisine ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. KOSGEB'in proje desteği olduğu KOSGEB'e de teşekkür ediyoruz. Teşekkürün en büyüğünü aslında kadın kooperatiflerimize yapmamız gerekiyor. Çünkü bir kadın dayanışmasını ortaya koydular. Örgütlüğünü ortaya koydular. Bazen bu işler biliyorsunuz büyük bir hevesle başlar ama sürdürmek başlamaktan çok daha zordur”

Önemli bir adımın atıldığından bahseden Kırbıyık, markaları Türkiye, basın ve kamuoyuyla buluşturmak istediklerini aktardı. Satışların e-ticaret üzerinden de yapılacağını duyuran Kırbıyık, talepler doğrultusunda üretimin artırılması ve sürdürülmesinin sağlanacağını açıkladı.

Kırbıyık, projeye yapılacak desteklerin önemine değindi ve hayırlı olmasını diledi.

Programda konuşan Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Bali, projeyi katılımcılara anlattı.

Projenin özellikle ev hanımlarının istihdamına katkı sağlayacağını belirten Bali, “Edirne vurgusu ters lale figürü olması düşüncesinden hareketle marka seçimi yapıldı. Ürünün içeriği besin değerleri ve hangi dönemlerde üretilebileceği noktalarına vurgu yapmak istedik. LALEL hediyelik eşyalarda kullanılacak marka olarak belirlendi. Akabinde 2 markanın da tescil işlemlerini gerçekleştirdik. İlk etapta 8 kalem ürün üzerinden tanıtım yapıyoruz ama diğer ürünlerin de ARGE çalışmaları devam ediyor. Yeni lezzetler de aynı marka altında toplanacak” dedi.

Daha sonra Selimiye Cami’nin gölgesindeki LALEL Şubesinin açılışına geçildi. Açılışta da konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne’ye katkı sağlayacak her tür proje ve faaliyete katılmayı hedef aldıklarını belirtti.

Şahin, ürünlerin ülke çapında düzenlenecek fuarlarda ve festivallerde de tanıtılacağını söyledi. Projenin tanıtımı için web sayfası ve mobil uygulama kurulduğunu ifade eden Şahin, Edirne’ye özgü simgeler kullanıldığını ve markalaşma yolunda adımın atıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve Eşi Dilek Kırbıyık, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş tarafından birlikte kesildi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ