Edirne'nin turizm elçisi Dinar unutulmadı

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Azerbaycanlı ressam Hatai Abdullayev tarafından, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı, turizm elçisi Bahri Dinar'ın yağlı boya resmi yapıldı.

Edirne'nin turizm elçisi Dinar unutulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Edirne'de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Edirne’de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde anlamlı çalışmaya imza atıldı. Kısa bir süre önce hayatını kaybeden Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı, Turizm Elçisi ve ciğerci esnafı Bahri Dinar, unutulmadı.

Deveci Han Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte tava ciğer pişirilerek katılımcılara ikram edildi.

Ardından Azerbaycan uyruklu ressam Hatai Abduleyev Bahri Dinar’ın portresini resmetti.

Tava ciğerinin Edirne’nin gastronomi anlamında çok önemli bir ürün olduğunu söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, “ Bahri bey güzel bir insandı ve Edirne’nin tanıtımı açısından çok güzel hizmet verdi. Arkasından da hoş bir seda bırakarak ansızın ayrıldı.  Tava ciğer Edirne’mizin gastronomi anlamında çok önemli bir ürünü. Tava ciğerin tanıtımı da çok önemli biz onu bahri beyden öğrendik.” Dedi.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da Bahri Dinar’ın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk ise Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında hem tava ciğerini tanıttıklarını hem de Bahri Dinar’ı andıklarını dile getirdi.

Etkinlik sonunda ressam Abdullayev'in yaptığı resim Dinar'ın eşi Hediye Dinar'a armağan edildi. Dilek Şahin