EDİRNE'NİN MAKUS TALİHİ

Edirne'de geçtiğimiz günlerde etkili olan gök gürültülü sağanak nedeniyle bazı evleri su basmıştı. Evleri su altında kalan vatandaşlara AK Parti Edirne Başkanı Belgin İba ziyarette bulundu. Vatandaşların yanında olduklarını belirten İba, her türlü desteği almalarına yardımcı olacaklarını ve devletin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

EDİRNE'NİN MAKUS TALİHİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Geçtiğimiz günlerde etkili olan gök gürültülü sağanak sonrası bazı evleri su bastı. Yaklaşık 1 metre yağmur suyu biriken sokakta bir araç sular altında kaldı. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, sağanak yağmurdan zarar gören aileleri ziyaret etti.

                Yağmurdan evleri zarar gören aileler ile bir araya gelen İba, oluşan zararı yerinde inceledi. Ev sahiplerinin sıkıntılarını dinleyen İba, her türlü desteği almaları konusunda yardımcı olacaklarını ve devletin her zaman yanlarında olduğunu aktardı.

                'Edirne Belediyesi Neredesin?'

                Başkan İba, yağmur nedeniyle evleri zarar gören aileyi ziyaretinden sonra sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Edirne Belediyesi'ne seslendi. Edirne'nin alt yapı sorununun çözüme kavuşamadığını ifade eden İba, 'Her yağmurda Edirne'de hemşerilerimin evlerini, ekmek kapılarını su basıyor. Ziyaret ettiğimiz hemşerilerimizde hep aynı sitem, aynı isyan. Bu mudur belediyecilik. Bu mudur vicdan. Zarar gören vatandaşını bir kez bile arayıp sormayan Edirne Belediyesi Neredesin?' dedi.

                'Belediye bizimle ilgilenmiyor'

Yağmur nedeniyle evi zarar gören Musterem Bayrak, 'Sesimizi duyan yok. Her yağmurda aynı rezilliği çekiyoruz. Dizlerimize kadar su içerisinde kalıyoruz. Tüm evlerimiz su altında kalıyor. Yarım metreyi gecik su vardı. Her yağmurda aynı senaryo. Aşağıda mazgal var pislikten tıkanıyor ilgilenen yok. Belediye bizimle ilgilenmiyor. Burada alt yapı sorunu çok fazla.' Şeklinde konuştu.

                'Biz insan değil miyiz?'

                Yağmur nedeniyle evi zarar gören Atiye Bayrak, 'Her sene aynı korkuyu yaşıyoruz. Perişan olduk. Seneler boyunca aynı şeyleri yaşıyoruz. Tüm eşyalarımız mahvoldu. Zarar ziyan yaşıyoruz. 15 gün öncede aynı şeyi yaşamıştık. Bunları yaşamak istemiyoruz. Belediye bizimle artık ilgilensin. Her belediyeye gittiğimizde bugün, yarın diyerek bizi oyalıyorlar. Biz insan değil miyiz? Bu alt yapı sorununun çözülmesini istiyoruz artık. Söylemeye utanıyorum artık. Çok yorulduk.' İfadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ